Бізнес екс-інспектора «податкової» отримав 10-мільйонний підряд, розігравши тендер з фірмою зі спільними працівниками

08 Жовтня 2018

Управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації за результатами відкритих торгів 5 жовтня підписало договір з ТОВ «Містторгбуд» на будівництво критого басейну для санаторної школи-інтернату для дітей, хворих на сколіоз. Сума договору становить понад 10 млн грн, стало відомо з порталу закупівель Prozorro.

На попередні торги жоден учасник не з’явився. Розмір басейну, який будуватимуть у Сокалі, становитиме 12,6 м на 6,15 м. Окрім басейну, буде 4 ванні кімнати з перехідною галереєю. Закуплять меблі, холодильник, телевізор, ультрафіолетові опромінювачі, ванну для гідромасажу. На 2018 рік передбачено фінансування будівництва в сумі 6,3 млн грн. Роботи мають завершити до кінця наступного року. На заробітні плати договірною ціною передбачено понад 911 тис. грн, прибуток – 178 тис. грн.

Єдиним конкурентом «Містторгбуд» було ТОВ «Арм-Хаус», засноване Русланом Козаком та Русланом Розумним. Ця фірма у складі своїх документів завантажила на Prozorro цьогорічний договір безпроцентної позики між «Містторгбудом» та його засновником й директором Василем Паламарем.

Крім того, «Арм-Хаус» чомусь додатково подало документи з розрахунку вартості будівництва народного дому в селі Великі Грибовичі Жовківського району, де «Арм-Хаус» вказано генпідрядником, а ТОВ «Містторгбуд» – субпідрядником.

У довідці про наявність працівників «Арм-Хаус» вказано лише одного директора, а у довідці про матеріально-технічну базу – 10 одиниць, з яких власних: дві трамбівки, два бензорізи, один бензогенератор та комплекс програмного забезпечення.

Раніше, під час закупівлі поточного ремонту подвір’я для обласної поліції «Арм-Хаус» подало довідку із переліком 11 працівників, чиї прізвища та ініціали повністю співпадають з даними у теперішній довідці «Містторгбуду».

Конкуренти «Арм-Хаус» і «Містторгбуд» також подали ідентичні довідки, які замовник вимагав у довільній формі, наприклад, довідки про відсутність в «реєстрі корупціонерів», про відсутність порушень щодо спотворення торгів.

ТОВ «Містторгбуд» зареєстроване півтора роки тому мешканцем села Любша Жидачівського району Василем Паламарем (32 роки), який раніше працював головним державним ревізором-інспектором податкової інспекції у Франківському районі Львова.

Згідно з Prozorro, це перша участь в торгах і перше держзамовлення для «Містторгбуд». У довідці про досвід фірма вказала п’ять договорів на роботи вартістю від 55 до 338 тис. грн, які були укладені з іншими «приватниками».

До речі, «Містторгбуд» подало на торги наказ про призначення керівника іншої компанії ТОВ «МістерБудТорг», яке засновано два місяці тому, і де директором також є Василь Паламар.