Дві фірми з «чорного списку» АМКУ втратили бюджетні підряди після публікацій NGL.media

Виконавчий комітет Звягельської міськради (Житомирська область) розірвав угоду на поточний ремонт вбиралень міськради з місцевим депутатом Ігорем Олейником після публікації NGL.media про те, що той перебуває у «чорному списку» АМКУ як приватний підприємець. 

Раніше представниця міськради Тетяна Чубай заявляла NGL.media, що Олейник уже почав ремонт вбиралень. Проте за даними порталу Prozorro жодних оплат за угодою на загальну суму 291,5 тис. грн не проводилось.

Ігор Олейник є чинним депутатом Звягельської міськради та обіймає посаду секретаря постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів.

Ще один контракт, цього разу між ТОВ «ГалІО» та ЛМКП «Львівтеплоенерго», сторони розірвали через два місяці після виходу публікації NGL.media. Первісний договір на поставку обладнання, загальною вартістю 369,72 тис. грн було підписано ще наприкінці липня. Оскільки «ГалІО» раніше була оштрафована за змову на торгах «Львівводоканалу», цим тендером зацікавились не лише журналісти, але й Державна аудиторська служба (ДАСУ).

За результатами проведеного моніторингу, аудитори вказали замовнику на порушення закупівельного законодавства. У підсумку «Львівтеплоенерго» погодилось з аргументами ДАСУ та розірвало договір, за яким також не було здійснено оплату.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy