Туалети Звягельської міськради доручили ремонтувати місцевому депутату-змовнику

Провівши відкриті торги виконком Звягельської міської ради, що на Житомирщині, замовив поточний ремонт вбиралень міськради місцевому депутату Ігорю Олейнику. Загальна вартість ремонту складає менше ніж 300 тис. грн, проте раніше Антимонопольний комітет (АМКУ) визнав Олейника винним у змові на торгах, що автоматично означає заборону на отримання бюджетних підрядів.

Ігор Олейник виявився єдиним учасником торгів і був визнаний 16 жовтня переможцем з пропозицією у 291,5 тис. грн. Усі передбачені ремонтні роботи у вбиральнях він має завершити до 1 грудня і лише після того зможе отримати оплату.

Цікаво, що Олейник є чинним депутатом Звягельської міськради та обіймає посаду секретаря постійної комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів. Паралельно як фізична особа-підприємець він отримує підряди переважно від міськради і підпорядкованих їй комунальних підприємств.

Наприкінці серпня 2024 року АМКУ визнав Ігоря Олейника винним у змові у торгах і оштрафував на 68 тис. грн. Таке рішення АМКУ передбачає, що протягом наступних трьох років депутат-підприємець не може бути визнаний переможцем будь-яких бюджетних торгів.

Уповноважена особа Звягельської міськради Тетяна Чубай, коментуючи NGL.media цю ситуацію, заявила, що не знала про санкції АМКУ. При цьому вона не планує розривати угоду, оскільки Олейник уже розпочав ремонт вбиралень.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy