Після публікації NGL.media сільрада з Івано-Франківщини розірвала угоду зі змовницею

Підприємниця Тетяна Федорак виконала частину роботи ще до підписання угоди
07 Жовтня 2024

Пасічнянська сільська рада, що на Івано-Франківщині, розірвала угоду щодо капремонту місцевої початкової школи вартістю 8,12 млн грн. Раніше підприємницю Тетяну Федорак оштрафували за змову на відкритих торгах. 

Сільрада скасувала угоду з Тетяною Федорак через тиждень після публікації NGL.media, вказавши на «неможливість усунення порушень, що виникли через виявлені порушення вимог законодавства у сфері публічних закупівель». На єдиному порталі використання публічних коштів NGL.media не виявили даних про будь-яку оплату робіт з боку сільради. Це відповідає умовам уже розірваної угоди, де були передбачені 100% післяоплати.

За даними ZAXID.NET, Тетяна Федорак почала виконувати ремонтні роботи ще до підписання договору. Зокрема, на фото, яке опублікував 2 вересня голова Пасічнянської територіальної громади Андрій Гунда, видно, що в школі вже замінено дах та добудовані стіни. Проведення робіт підтвердив і сам посадовець, коментуючи ситуацію журналістам.

Нагадаємо, Тетяна Федорак зареєструвалась як приватна підприємиця у 2001 році. За час роботи з системою Prozorro підписала загалом 166 бюджетних замовлень на 67,1 млн грн.

Штраф від АМКУ, а заодно й трирічну заборону отримувати підряди на конкурентних торгах, підприємиця отримала за участь у змові на тендері управління Нацполіції Івано-Франківської області.