«Стрийтеплоенерго» розірвало угоду з фірмою-змовником після публікації NGL.media

Комунальне підприємство Стрийської міської ради «Стрийтеплоенерго» розірвало угоду з ТОВ «ГалІО» вартістю 483,8 тис. грн. Угоду, підписану 31 липня, скасували після публікації NGL.media про те, що раніше ТОВ «ГалІО» визнали винним у тендерній змові і на три роки позбавили права отримувати бюджетні замовлення на конкурентних торгах.

14 серпня «Стрийтеплоенерго» оприлюднило в системі Prozorro протокол розірвання договору. Уповноважена особа комунального підприємства Любов Бойко підтвердила NGL.media факт розірвання договірних відносин з ТОВ «ГалІО». Оплата по контракту, за її словами, не проводилась, оскільки товар не встигли поставити. Це підтверджують і дані з єдиного веб-порталу використання публічних коштів. 

Нагадаємо, напередодні NGL.media повідомили про пряме порушення «Стрийтеплоенерго» заборони АМКУ на укладення год з компаніями, визнаними винними у тендерних змовах. Тоді Любов Бойко не змогла пояснити причини укладення угоди з ТОВ «ГалІО», внесеного у «чорний список» АМКУ за два тижні до того.

Ще одним комунальним підприємством, яке уклало угоду з ТОВ «ГалІО» уже після покарання АМКУ є «Львівтеплоенерго». Львівські комунальники наразі не розірвали угоди з ТОВ «ГалІО», проте цей тендер уже потрапив під моніторинг Держаудитслужби. Причина – «Повідомлення в засобах масової інформації, що містять відомості про наявність ознаки порушення (порушень) законодавства у сфері публічних закупівель».

Власниками заснованого у 2007 році ТОВ «ГалІО» вказані львів’яни Галина та Андрій Чернецькі. Андрію Чернецькому також належить ТОВ «Асоціація інженерних підприємств» і ТОВ «Сервіс-ТК». Його батько Степан Чернецький свого часу працював начальником дільниці цеху КП «Львівтеплоенерго», яке є найбільшим бюджетним замовником послуг ТОВ «ГалІО». З моменту впровадження Prozorro у 2016 році ТОВ «ГалІО» уклало з «Львівтеплоенерго» уже 47 договорів на загальну суму майже 49,4 млн грн.

Підтримайте NGL.media!

Завдяки вашим внескам ми зможемо виявляти більше випадків зловживань