Міносвіти заявило про службове розслідування закупівель підручників після публікації NGL.media

06 Серпня 2024

Міністерство освіти і науки України відреагувало на розслідування NGL.media «“Атлант” розправив плечі» про закупівлю підручників для учнів за завищеними цінами.

МОН заявило про початок службового розслідування. «Ми отримали інформацію, що Інститут модернізації змісту освіти, який уповноважений організовувати експертизу і закупівлю підручників, уклав угоду на їхнє придбання за завищеною вартістю.

Інститут модернізації змісту освіти — окрема юридична особа, що займається організацією конкурсу та закупівлею підручників і посібників для шкіл. Міністерство освіти і науки України неухильно дотримується антикорупційних принципів, тому вдячні представникам медіа за те, що звернули увагу на можливі порушення. Обовʼязково повідомимо про результати службового розслідування», – йдеться в офіційній заяві.

Наразі невідомо, чи перевірятимуть всі без виключення договори, укладені з ТОВ «Видавництво Атлант», чи перевірка стосуватиметься лише деяких закупівель.

Нагадаємо, лише за останні два місяці державна наукова установа Міносвіти «Інститут модернізації змісту освіти» уклала 83 угоди на видання підручників. Ці угоди на загальну суму майже 163 млн грн укладені впродовж червня-липня напряму, без оголошення тендерів.

Підтримуєте такі зміни? Підтримайте NGL.media!

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування