Волинський університет віддасть 1,2 млн грн фірмі з «чорного списку» АМКУ

Волинський національний університет імені Лесі Українки уклав угоду з ТОВ «Меблева фабрика «Меблібуд» на придбання меблів за 1,19 млн грн. За кілька тижнів до оголошення цього тендеру Антимонопольний комітет оштрафував «Меблібуд» за змову на торгах і вніс у «чорний список». Проте це не завадило закупівельникам університету підписати договір.

Це рішення прямо суперечить  тендерному законодавству, згідно з яким замовник зобов’язаний відхиляти пропозиції таких учасників впродовж наступних трьох років.

NGL.media спробували отримати коментар представників університету, однак вказана як контакна особа Олена Гаврилюк відмовилась від коментарів, рекомендувавши звернутись до юридичного відділу  університету, Але там заявили, що не займаються закупівлями і переадресували наші питання до тієї ж Олени Гаврилюк.

Згідно з угодою, Волинський університет має до 30 вересня отримати від «Меблібуд» по 140 ліжок, матраців, тумб і шаф, а також 50 столів. Усі меблі мають бути одного кольору і мати річну гарантію.

ТОВ «Меблева фабрика «Меблібуд» зареєстрована у Києві підприємцями з міста Покровська (Донецька область) Дмитром та Павлом Сосковими. Дмитро Сосков також має окремий від брата бізнес – ПП «Кіфа». Крім того, підприємець мав і політичні амбіції – у 2015-му році балотувався до Покровської міськради від «Опозиційного блоку».

Протягом 2023-2024 років компанія отримала державних замовлень на 39,6 млн грн. Останні три замовлення на 1,97 млн грн, фірма уклала вже перебуваючи в «чорному списку» АМКУ.

P.S. Після публікації NGL.media Волинський національний університет оголосив про скасування угоди з компанією «Меблібуд».