Солотвинська лікарня розірвала угоду зі змовником після публікації NGL.media

Солотвинська лікарня, що на Івано-Франківщині, розірвала договір вартістю 3,3 млн грн на капітальний ремонт перекриття даху. Угоду, підписану 20 травня, розірвали після публікації NGL.media, які виявили, що обраний лікарнею підрядник – ФОП Нестерук Володимир Ярославович – на три роки позбавлений права отримувати бюджетні замовлення через попередню змову на торгах.

30 травня Солотвинська лікарня опублікувала в системі Prozorro додаткову угоду про припинення договору з Володимиром Нестеруком.

21 травня NGL.media опублікували новину про підозрілу угоду, звернувши увагу, що у листопаді минулого року Антимонопольний комітет (АМКУ) оштрафував Нестерука за змову на торгах, заборонивши на три роки брати участь у бюджетних закупівлях. На це ж порушення під час проведення моніторингу закупівлі вказала і Держаудитслужба.

Окрім того, що Володимир Нестерук взагалі не мав права на отримання цього підряду, а представники лікарні цього не перевірили – він ще й суттєво завищив вартість капремонту.

Після скасування угоди відповідальну за закупівлі Солотвинської лікарні Ольгу Іванків зобов’язали «підвищувати свій професійний рівень шляхом участі у навчанні (вебінарах, семінарах) з публічних закупівель для замовників».

Жодних проплат за договором з ФОП Нестерук Володимир Ярославович Солотвинська лікарня не проводила.

Сподобався текст? Підтримай NGL.media!

Навіть маленькі внески роблять можливими великі розслідування


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy