Відкрита справа про завищення вартості ремонту шкільного басейну на Буковині

05 Квітня 2024

Юристи проєкту «Свої Люди» (Bihus.Info) спільно з журналістами NGL.media добились відкриття кримінального провадження щодо ймовірної службової недбалості департаменту капітального будівництва Чернівецької ОДА. Посадовці затвердили тендер з переплатами на суму понад 1,6 млн грн за будівельні матеріали.

Про це повідомляють юристи проєкту «Свої Люди» з посиланням на витяг з Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

Раніше журналісти NGL.media з’ясували, що департамент капітального будівництва Чернівецької ОВА уклав договір вартістю 54,5 млн грн з ТОВ «Будторгінвест» на реконструкцію басейну дитячо-юнацької спортивної школи  у містечку Новодністровськ.

Перевіривши кошторис, NGL.media виявили значні переплати за будівельні матеріали. Наприклад, вартість металопластикових віконних блоків визначена у 8305 грн/м2. При цьому в аналогічному договорі на закупівлю вікон для Чернівецької обласної дитячої лікарні вартість тих же віконних блоків – лише 5712 грн/м2.

Тільки на вікнах переплата складає більше 630 тис. грн. А враховуючи клей, штукатурку, фарбу, світильники, пожежні сповіщувачі – загалом понад 1,6 млн грн.

Після заяв юристів проєкту «Свої люди» прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість). Розслідувати справу буде Національна поліція в Чернівецькій області.

Нагадаємо, звернутись за юридичною консультацією і з’ясувати, чи є в певному кейсі корупційне правопорушення, або отримати допомогу з подачею заяви про злочин, може кожен журналіст і активіст – через пошту push@bihus.info.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy