Вища рада правосуддя дала дозвіл на арешт судді Олександра Боярського

12 Січня 2024

Вища рада правосуддя дала дозвіл на взяття під варту судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Олександра Боярського, якого раніше затримали під час спільної операції НАБУ і СБУ під час отримання хабаря за ухвалення рішення, що допомогло б уникнути мобілізації.

Таке рішення було прийняте 12 січня за поданням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександра Клименка.

Тато на час воєнного стануВ Україні різко зросла кількість батьків, які через суд відбирають дітей у матерівРозслідування

«Вища рада правосуддя вважає, що мотиви, наведені у поданні щодо судді, є обґрунтованими, підтверджуються наданими матеріалами, які містять конкретні факти і докази, що можуть свідчити про вчинення ним суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України», – йдеться, зокрема, у повідомленні.

ВРП не вказує прізвища конкретного судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду. За даними NGL.media, мова йде колишнього голову цього суду Олександра Боярського, затриманого під час отримання хабаря 9 січня.

Нагадаємо, що 9 січня NGL.media опублікували велике розслідування про зловживання у Білгород-Дністровському міськрайонному суді і роль Олександра Боярського у цих зловживаннях.


Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy