Підконтрольний Кремлю холдинг став власником сервісу Yclients, який працює в Україні під брендом Altegio

21 Грудня 2023

Офіційним власником російського онлайн-сервісу для роботи з клієнтами Yclients, який фактично продовжує роботу в Україні під новою назвою Altegio став російський холдинг VK, який контролюють найближчі соратники російського президента Володимира Путіна.

20 грудня 100% власності Yclients придбали власники російської соцмережі ВКонтакте, повідомив «Бізнес Цензор». Це група «Согаз», найбільшими акціонерами якої є Юрій Ковальчук, який входить до найближчого оточення російського президента та компанія «Газпром», якою керує наближений до Путіна Олексій Міллєр, а також двоюрідний племінник Путіна Михайло Шеломов. Сума угоди не розголошується.

Нагадаємо, раніше NGL.media з’ясували, що попри те, що формально компанія Yclients припинила роботу в Україні за кілька тижнів після російського вторгнення, фактично компанія залишилась на українському ринку, але під назвою Altegio.

NGL.media змогли ідентифікувати близько 500 українських компаній, які досі використовують сервіси Altegio чи Yclients.

Поява фірми Altegio була маркетинговим ходом, щоб зберегти присутність Yclients на українському ринку. Фактично мова йде про одну й ту ж російську компанію, що має тісні стосунки з урядом та спецслужбами РФ.

NGL.media змогли ідентифікувати понад 500 компаній, які досі продовжують використовувати в Україні сервіси Yclients чи Altegio, попри очевидні ризики доступу російських спецслужб до персональних даних їхніх клієнтів.