ДБР проведе обшуки ділянок батька Михайла Банка біля «Буковелю»

14 Червня 2023
Михайло Банк (зліва) з ректором Ужгородського університету Володимиром Смоланкою (фото УжНУ)

Михайло Банк (зліва) з ректором Ужгородського університету Володимиром Смоланкою (фото УжНУ)

За три роки слідства у справі 51-річного колишнього начальника УЗЕ в Івано-Франківської області Михайла Банка, якого підозрюють у розкраданні землі в Карпатах, немає особливого прогресу. Екс-поліцейському досі не оголосили про підозру. Водночас нещодавно ДБР вирішило провести експертизу у цій справі і тримало дозвіл суду на огляд трьох ділянок, які записані на батька Михайла Банка.

Про справу колишнього начальника Управління стратегічних розслідувань Національної поліції в Івано-Франківській області Михайла Банка ми детально розповідали у розслідуванні «Одного разу в Буковелі». ДБР завело справу щодо колишнього працівника поліції у 2020 році, вважаючи його дотичним до розкрадання 29 лісових земельних ділянок в у урочищі «Вишня» біля курорту «Буковель». Ці ділянки потрапили у приватні руки різних людей, а три ділянки загальною площею 0,35 га дістались Василю Банку – батькові Михайла Банка. Там розпочалось будівництво готелю «Mirror Hotel», який мали відкрити у 2022-му році, але він ще досі недобудований.

Одного разу в Буковелі

Слідство у справі Михайла Банка наразі не дало особливих результатів. У відповіді на запит НГЛ у ДБР повідомили, що досі не оголосили йому про підозру.

А тим часом Михайло Банк отримав нову посаду – в.о. керівника Державної екологічної інспекції у Закарпатській області.

8 червня 2023 року Личаківський районний суд розглянув клопотання слідчого ДБР про проведення огляду трьох ділянок батька Банка в урочищі «Вишня». У клопотанні, з-поміж іншого, слідчий повідомив, що 15 лютого 2023 року ДБР видало постанову про проведення судової лісогосподарської та інженерно-екологічної експертизи, і цього необхідно оглянути ділянки.

Слідчий суддя Роман Грицко погодився, що для прояснення ситуації необхідно надати доступ до ділянок,  які зараз обгороджені парканом. Тому він задовольнив клопотання ДБР і надав дозвіл на проведення огляду земельних ділянок Василя Банка.

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy