«Укргазвидобування» купує обладнання у компанії з російським корінням

13 Червня 2023

Державне АТ «Укргазвидобування» повідомило про закупівлю геологорозвідувального обладнання на суму 4,37 млн грн у ТОВ «Київський завод “Геофізприлад”».

Укладений АТ «Укргазвидобування» з «Геофізприладом» контракт є уже четвертим, який сторони підписали після початку повномасштабної війни. «Геофізприлад» виявився єдиним учасником торгів, а його цінова пропозиція виявилась ідентичною очікуваній вартості. Попередні три договори на загальну суму 2,05 млн грн також стосувалися  поставок різноманітних запчастин та модулів для геологічної розвідки.

Варто зауважити, що у жовтні минулого року український уряд заборонив здійснення публічних закупівель у компаній, пов’язаних з Росією та Білоруссю, а також у резидентів цих країн.

Офіційними власниками ТОВ «Київський завод “Геофізприлад”» є четверо громадян України – Олег Стасів, Микола Мороз, Олександр Кривонос та Тетяна Данилів. Однак до липня минулого року співвласником компанії замість Тетяни Данилів був громадянин РФ Сергій Данилів. За даними YouControl, Сергій та Тетяна Даниліви при реєстрації вказали ідентичну адресу реєстрації – багатоквартирний будинок у Києві. Цю ж адресу вони вказували у протоколах загальних зборів учасників ТОВ.

Загалом з моменту створення у 2016 році ТОВ «Київський завод “Геофізприлад”» уклало через систему Prozorro 19 договорів на загальну суму 35,08 млн грн. Усі ці договори укладені з філією АТ «Укргазвидобування» геофізичне управління «Укргазпромгеофізика».

 

Цей матеріал підготовлено за фінансової підтримки National Endowment for Democracy. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди National Endowment for Democracy.