У Калуші свекри чиновниці місцевої РДА отримали держпідрядів на 27 млн грн

30 Травня 2023

Уляна Корнас (фото з особистої сторінки Facebook)

Калуські органи влади, в тому числі міськрада, райрада і РДА уклали 234 угоди загальною вартістю 27 млн з компанією, що належить свекрам чиновниці райдержадміністрації Уляни Корнас, яка й відповідає за закупівлі. Підприємство ремонтує об’єкти у Калуші та районі і виготовляє проектно-кошторисну документацію.

Управління будівництва та розвитку Калуської міськради без конкуренції віддало ПП «Рембудсервіс» підряд вартістю 1,44 млн грн на капітальний ремонт покрівлі міської лікарні Оскільки вартість робіт була нижче 1,5 млн грн, це дозволило укласти пряму угоду, без конкурентної процедури відкритих торгів. Звіт про закупівлю Калуська міськрада опублікувала 5 червня на порталі електронних закупівель Prozorro.

ПП «Рембудсервіс» засноване 16 років тому у Калуші і належать подружжю Галини та Михайла Корнаса – батькам Петра Корнаса, який є чоловіком головної спеціалістки відділу фінансів Калуської КДА Уляни Корнас, яка вже багато років обіймає цю посаду. Зараз жінка відповідає за закупівлі відділу фінансів.

У своїх деклараціях Уляна Корнас вказувала, що її чоловік працював у батьківському ПП «Рембудсервіс», поки не став самостійним бізнесменом. Петро Корнас заснував власне будівельне ПП «Кор Буд» у 2016 році, а менше ніж за тиждень після реєстрації отримав перше замовлення від Калуської міськради на капітальний ремонт кінозалу палацу культури «Мінерал» за 1,44 млн грн. Загалом «Кор Буд» отримав підрядів на понад 2 млн грн, але співпраця з місцевими держзамовниками припинилася з незрозумілих причин у 2018 році.

А от свекри Уляни Корнас продовжують активно співпрацювати з міською та районною радами Калуша та їхніми підрозділами. ПП «Рембудсервіс» вже отримало 234 державних замовлень загальною вартістю понад 27 млн грн.

 

Цей матеріал підготовлено в рамках проекту Інституту висвітлення війни та миру за фінансової підтримки МЗС Королівства Норвегії. Зміст публікації є винятковою відповідальністю редакції i не відображає погляди МЗС Королівства Норвегії чи Інституту висвітлення війни та миру.