19-річний постачальник отримає ще 24 млн грн на харчування пацієнтів госпіталю

15 Лютого 2023

Фото госпіталю ілюстративне з сайту photogoroda.com

Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, що у Винниках, за результатами відкритих торгів із особливостями 10 лютого підписав договір із приватним підприємцем Віктором Козаком на послуги з харчування пацієнтів вартістю 24 млн грн.

Договором передбачено, що він забезпечуватиме сніданки, обіди та вечері вартістю від 25 до 60 гривень протягом року.

Дешевшу на одну гривню пропозицію луцького ТОВ «Фуді-Кейтеринг» відхилили через непідтвердження деяких документів щодо матеріально-технічної бази і працівників. А пропозиція третього учасника, ужгородського ТОВ «Кейтерінг Сервіс Кампані», навпаки була дорожчою на 332 тис. грн.

Переможець Віктор Козак зареєструвався приватним підприємцем 13 листопада 2020 року, коли йому було лише 16 років.

У цьому віці він взяв участь у своїй першій публічній закупівлі на Prozorro. А саме на харчування пацієнтів у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі вартістю майже 4,5 млн грн. Його конкурентом був підприємець Орест Місько, який в документах вказував електронну пошту fajnistravy@ukr.net. Такою є електронна пошта і Володимира Козака, батька Віктора Козака. Тобто, 16-річний підприємець міг знати свого конкурента поза Prozorro.

Відкрийте у новому вікні, щоб роздивитись ближче

Як виявилось, Орест Місько також ходив на торги із підприємицею Оксаною Попко – в своїх довідках вона надала документи батька Віктора Козака на оренду приміщення на Сахарова, 42. Власне, там же показує свої потужності і сам Віктор Козак.

Орест Місько жодного разу не отримував замовлення від бюджетників, виконуючи роль технічного учасника. Натомість Оксана Попко підписала договорів на 11,5 млн грн з Львівським обласним медичним центром превенції та терапії узалежнень.

Батько Віктора Козака Володимир, за даними Clarity, теж успішний учасник закупівель для харчування пацієнтів. Від того ж медцентру, що і Попко, він отримав підрядів на 4,5 млн грн. А також ще 15 млн грн – від Львівського обласного клінічного перинатального центру.Він також є директором та співзасновником ТОВ «Експрес Еко Сервіс». А його партнерками по бізнесу виявились дружини двох старших оперуповноважених ГУ ДФС у Львівській області Наталія Божик та Світлана Петрів. За даними декларацій, їхні чоловіки звільнились з ДФС у 2020-2021 роках.

Що ж до самого Віктора Козака – то поточне замовлення на 24 млн грн є його найбільшим бюджетним договором в Prozorro. За три роки роботи підприємцем він загалом зібрав замовлень на понад 42 млн грн. Окрім госпіталю у Винниках, його замовником також є Львівський обласний клінічний перинатальний центр, який підписував з ним договорів на харчування вартістю 6,6 млн грн.

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.