Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним у шахрайстві з продажем квартир у Львові

17 Січня 2023
Вигляд на ділянку, де планували незаконне будівництво, з сайту Асоціації Західноукраїнських забудовників

Вигляд на ділянку, де планували незаконне будівництво, з сайту Асоціації Західноукраїнських забудовників

Слідча суддя Галицького районного суду Львова 5 та 10 січня цього року обрала запобіжні заходи трьом підозрюваним у шахрайстві з продажем нерухомості. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Раніше у Львівській обласній прокуратурі прокуратурі повідомили, що підозру отримали усього п’ятеро учасників оборудки (хоча наразі у судреєстрі є інформація про запобіжні лише для трьох).

Їх підозрюють у створенню фіктивного обслуговуючого кооперативу, який не мав жодних дозвільних документів на будівництво. Свої послуги з продажу квартир вони рекламували у соціальних мережах, де втирались у довіру своїм жертвам. Прокуратура стверджує, що від їхніх дій постраждали 5 людей, а загальна сума збитків становить майже 2,5 млн грн.

Суддя призначила двом підозрюваним по 161 тис. грн застави, а ще одному – 134 тис. грн. Протягом двох місяців підозрювані також мають прибувати до слідчих, не відлучатись зі Львова, здати закордонні паспорти і не спілкуватись з іншими причетними.

Із судових ухвал ми дізнались, що мова йде про обслуговуючий кооператив «Престиж Умань», заснований Мироном Кульчицьким, Дмитром Вознічкою та Олександром Буряком.

Візуалізація будівництва, яке хотіли здійснити на вул. Уманська, 4 з сайту ЛУН

Раніше Львівська міська рада закликала не купувати квартири цього кооперативу на вул. Уманська, 4, оскільки на це будівництво навіть не видавали містобудівні умови та обмеження. Всі згадані особи також є засновниками ОК «Варшава Хоум», ОК «Вілла Варшава», які також не рекомендувала ЛМР.