Оштрафований за змову підприємець постачатиме дрова тернопільським медикам

28 Грудня 2022

фото ілюстративне

Більче-золотецька обласна лікарня реабілітації імені В.Г. Вершигори, що підпорядковується Тернопільскій обласній раді, уклала угоду на закупівлю дров з приватним підприємцем Олександром Шараком. Загальна сума угоди становить 2,4 млн грн.

Як повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro, закупівля відбулась у вигляді відкритих торгів з особливостями. Шарак став її єдиним учасником.

За умовами тендерної документації протягом 2023 го року підрядник має надати лікарні 1 408 м2 дров твердолистяних порід. При цьому дрова мають бути від 1 до 2 метрів завдовжки та не тонші 10 см. Деревина має бути очищена від сучків та не повинна бути трухлявою. У випадку відхилення від зазначених показників, оплата за товар проводитись не буде.

За даними аналітичної системи YouControl, Олександр Шарак відновив діяльність як приватний підприємець у липні поточного року. Він вже працював як ФОП, але призупинив діяльність після того, як у 2019 році був оштрафований Антимонопольним комітетом за змову під час торгів.

Раніше про змову повідомляло ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень». Експерти зафіксували неодноразові «зустрічі» на торгах підприємців Олександра Шарака та Миколи Щурика. Вони активно розігрували паливні замовлення відділів освіти Тернопільської та Шумської РДА.