Пов’язані фірми позмагались за майже 37 мільйонів від львівської лікарні

04 Грудня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: АФС Медицинтехнік

Львівська лікарня швидкої допомоги 2 грудня за результатами відкритих торгів з особливістю уклала угоду на закупівлю рентгенівської системи за 36,92 млн грн з ТОВ «Астріум». Про це повідомляється в системі електронних закупівель Prozorro.

Згідно з угодою, підрядник продасть лікарні інтервенційну ангіографічну систему Alphenix core+ INFX-8000V/Y3.

Єдиним конкурентом переможця на торгах виступило ТОВ «АФС Медицинтехнік», яке запропонувало ціну більшу на 400 тис. грн. Під час аукціону фірми не торгувалися та не змінювали першопочаткових пропозицій.

Столичною компаніє «Астріум» володіє та керує киянин Віталій Степченко. А раніше він був лише директором цієї компанії, тоді як її засновником значився громадянин Хорватії Желько Гранатір з місцем реєстрації у Києві.

Як повідомляли «Наші гроші», свого часу контактною особою «Астріуму» в Prozorro фірма зазначала Людмилу Щинович. Яка кількома роками раніше представляла на торгах також столичне ТОВ «УТМ+». Це підприємство належало і належить Дмитрові Лаврентію. Саме Лаврентій очолює ТОВ «АФС Медицинтехнік», що конкурувало на торгах у Львові. Засновником фірми є німецька компанія «АФС Медицинтехнік ГмбХ».

«Астріум» та «АФС Медицинтехнік» вже не вперше зустрічаються на торгах. Зокрема, у жовтні 2022 року вони конкурували під час закупівлі магнітно-резонансного томографу за 59,9 млн грн для Новояворівської міської лікарня ім. Юрія Липи. Тоді підряд дістався «АФС Медицинтехнік».

За даними Prozorro, з початку 2022 року ТОВ «Астріум  отримало державних замовлень на загальну суму 454,5 млн грн.