На Закарпатті побудують протипаводковий центр за понад 9 млн грн від ЄС

28 Листопада 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Закарпаття онлайн

Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса уклало угоду з ТОВ «Еко Буд Сервіс» на будівництво протипаводкового центру за 9,5 млн грн. Про це стало відомо з системи електронних закупівель Prozorro.

Протипаводковий центр, або «Будинок руслового» буде розташовано у селі Тисобикень, Виноградівського району Закарпатської області. Згідно з проєктом, це двоповерховим будинок площею 260 кв.м. Тут передбачено шість спалень, кухня та тераса. Також поруч буде гараж на два автомобіля.

Будівництво буде здійснено за грантові кошти Європейського Союзу в рамках Проєкту міжнародної технічної допомоги ЄС «Зміцнення транскордонної безпеки спільними заходами, спрямованими на запобігання паводків та затоплення внутрішніми водами у межиріччі річок Тиса і Тур».

Це вже друга спроба Басейнового управління провести закупівлю на будівництво протипаводкового центру. Перші торги відбулись ще у 2020 році. Тоді переможцем стало закарпатське ТОВ «Гриф С плюс В», яке планувало збудувати об’єкт за 3,1 млн грн. Проте, менш ніж через місяць угоду розірвали за згодою сторін.

Про підрядника

ТОВ «Еко Буд Сервіс» зареєстроване 2011 року у селі Минай в Ужгородському районі. Власниками фірми є Іван Петрус та Володимир Корнєєв. Останній також є директором підприємства. Минулого року підприємство отримало державних замовлень на 44,1 млн грн, цього року тендер від Басейнового управління перше бюджетне замовлення підприємства.