У Тернополі замовили спальних мішків на 13 млн грн у створеної за п’ять днів до того фірми

23 Листопада 2022

Фото умовне. Джерело: fjordnansen.pl

Тернопільська міська рада 16 листопада замовила спальних мішків на 12,69 млн грн у ТОВ «Фаст Фектори», повідомляється в системі публічних закупівель Prozorro.

Специфікацією передбачається поставка 4500 спальних мішків по 2820 грн кожен. Виробник та модель в угоді не вказані.

ТОВ «Фаст Фектори» зареєстрували за п’ять днів до підписання договору. Це київська компанія із основним видом діяльності «виробництво готових текстильних виробів, крім одягу», а її власником є 31-річний Віталій Луговий, зареєстрований в Ізюмському районі Харківської області.

Для товариства це перше замовлення від бюджетників.

«Пошук підрядника відбувався шляхом пошуку контактів через мережу інтернет. Окрім того, це чи не єдиний підрядник, який зголосився поставити таку кількість спальних мішків у встановлений термін та не потребував 100% передплати», – пояснила редакції начальниця управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ міськради Мар’яна Зварич.

Як повідомили Тернопільській міській раді, «Фаст Фектори» має укладені договори закупівлі сировини для виготовлення спальних мішків з контрагентами, здійснило розробку технічної документації для пошиття спальних мішків та уклало договори підряду на виготовлення мішків з ТОВ «КМГ Фекторі». Це швейне виробництво з пошиття м’яких меблів, яке зареєстроване понад два роки тому в Ужгородському районі на Закарпатті. Це товариство також не отримувало держпідрядів. Його бенефіціарним власником є мешканець Польщі Лукаш Галковскі.

«Фаст Фектори» здійснює закупівлю сировини, передає її «КМГ Фекторі», контролює якість виконання робіт, здійснює комплектування спальних мішків та доставить їх до Тернопільської міської ради. Сторони обумовили терміни до 20 грудня цього року», – пояснила Мар’яна Зварич.

Щодо ціни на спальники, то, наприклад, на сайті Горгани, який продає туристичне спорядження, спальники можна купити від 1,2 тис. грн до 38,4 тис. грн, але найдешевші моделі не передбачають їхнє використання взимку.

За телефоном «Фаст Фектори», вказаному в реєстрі, не відповідали на дзвінки. Засновник фірми Віталій Луговий відповів на дзвінок на особистий телефон, але повідомив, що йому треба уточнити, на яку температуру розраховані спальні мішки. Пізніше він повідомив, що мова йде про -20 градусів.

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.