Житло для переселенців на Прикарпатті спроєктують, відремонтують та перевірять фірми одного власника

26 Жовтня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: Еспресо

Гвіздецька селищна рада Івано-Франківської області уклала договір на капітальний ремонт приміщення для внутрішньо-переміщених осіб по вулиці Пстрака за 4,9 млн грн з ТОВ «Гвіздецьке». Закупівля була проведена без використання електронної системи і позначена як договір для «Української Визвольної Війни», що передбачає укладання прямих угод та можливість не публікувати додаткові документи.

Підписанню цієї угоди передувало укладання такого самого договору 10 жовтня, який з невідомих причин було розірвано 17 жовтня. А відсутність кошторисних документів не дає можливості побачити роботи, що будуть виконуватись, чи порівняти закладені ціни із ринковими.

Натомість відомо, що фірму-підрядника «Гвіздецьке» було створено лише 16 вересня 2022 року. І це перша угода підприємства з бюджетним замовником. Директором фірми є Михайло Дерпак, колишній сільський голова Сороківської сільської ради в Івано-Франківській області, яка увійшла до Городенківської територіальної громади.

А засновником фірми є прикарпатський підприємець Василь Дячук, прописаний у Коломийському районі. Йому також належать низка підприємств, серед яких ТОВ «Флоріан» та ПП «Дизайн-студія «Параплан».

Обидва цих підприємства також будуть причетні до реконструкції житла за кошти Гвіздецької селищної ради. Як з’ясувалося, одночасно з угодою про ремонт, селищна рада уклала угоду і на технічний нагляд за ним, який буде здійснювати ТОВ «Флоріан» за 71 тис. грн.

Що більш, але й проєктну документацію також зробить фірма Дячука – «Дизайн-студія «Параплан» за 43,1 тис. грн. Цю угоду також уклали 18 жовтня.

Про підрядників

ТОВ «Флоріан» засновано у травні 2003 року у Коломиї Івано-Франківської області. Засновниками вказані Василь та Володимир Дячуки. За останні два роки фірма отримала державних замовлень на загальну суму 973,6 тис. грн.

Так само у 2003 році було засновано і ПП «Дизайн-студію «Параплан», Це підприємство Дячуків за останні два роки отримало підрядів на загальну суму 4,3 млн грн.