Росія атакувала Львівщину 15 ракетами. Частину збила ППО

10 Жовтня 2022

Фото умовне

Вранці 10 жовтня росія завдала масових ракетних ударів по українським містах. Львівщину атакували 15 ракетами, частину з яких збила ППО, повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Міський голова Львова Андрій Садовий також повідомив, що стався вибух на об’єкті критичної інфраструктури у Львові. Частина міста без електроенергії.

«Відповідні служби виїхали на місце. Через відсутність електроенергії тимчасово призупинено роботу міських ТЕЦ. Тому наразі гаряча вода не подається. Запустили резервні електрогенератори на кількох насосних станціях, щоб відновити водопостачання до міста», – написав він.

За його словами, після завершення тривоги на складних перехрестях працюватимуть регулювальники.

Укрзалізниця попередила про можливі затримки потягів на заході України через пошкодження контактної мережі.

Атака на інші міста

Росія завдала масових ракетних ударів по багатьох українських містах. Відомо про вибухи Києві, Дніпрі, Хмельницькому, Житомирі та інших містах. Влада в інших регіонах повідомляла про роботу ППО.  Наприклад, про російські атаки повідомив голова Вінницької ОВА Сергій Борзов, також про роботу ППО на Тернопільщині написав голова ОВА Володимир Труш. Як і міський голова Рівне Олександр Третяк – про роботу ППО на Рівненщині.

Про перебої зі світлом і водопостачанням повідомив і голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін. За його інформацією, перебої зі світлом і водою спостерігаються по всій області. Пізніше про удари по об’єктах критичної інфраструктури в області повідомила і голова Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний написав, що вранці росія випустила 75 ракет по Україні, 41 з них  — знешкоджена українською ППО.