«Гєродот» з Дагестану

Як живе родина командира бригади російських мотострільців, котрий зараз під слідством, а раніше був оспіваний пропагандою як «герой»
13 Липня 2022

Російська пропаганда, як може, ліпить з полковника Романа Дємурчієва, який командує 136-ю мотострілецькою бригадою, героя новітньої історії рф. Ми виявили, що легендарного російського офіцера ловили на крадіжці патронів, а сьогодні його артилерія нищить не лише наших, а й російських військових.

Ми знайшли і дружину полковника – типову інстадіву, яка невпинно розважається і штампує фотосесії.

«Гєрой Z» пiд слідством

Військовослужбовці 136-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади сухопутних військ рф (військова частина 63354) з міста Буйнакськ республіки Дагестан, чинять злочини на Донеччині. Зокрема, воюють на Курахівському та Волноваському напрямках.

Наша розвідка визначила, що дагестанськими мотострільцями командує гвардії полковник Роман Гєрадотовіч Дємурчієв, позивний «Гєродот».

Роман Дємурчієв. Фото з z.mil.ru

У середині березня міноборони рф призначило «Гєродота» «гєроєм Z», а російські медіа на всі голоси оспівували «решительные и умелые действия» командира. Мовляв, його мотострільці загнали у котел наших оборонців, знищили до двох батальйонних тактичних груп, 20 одиниць броне- та 40 автотехніки.

На щастя, успіхи дагестанських загарбників тривали недовго:

«Батальйонна тактична група 136-ї окремої мотострілецької бригади 58 загальновійськової армії Південного військового округу, яка діяла на Курахівському напрямку, зазнала значних втрат в живій силі (до 250 осіб) та втратила до 10 одиниць реактивних і ствольних артилерійських систем», – 22 квітня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Хвацько знищує дагестанських мотострільців не лише наше військо, а і їхній командир – полковник Дємурчієв. Гол у власні ворота «Гєродот» забив вже після того, як у росії його оголосили «гєроєм Z». 11 травня український журналіст, багаторічний кореспондент УНІАН у росії Роман Цимбалюк повідомив з посиланням на власні джерела:

«Артиллерия 136 отдельной мотострелковой бригады (в/ч 63354, Буйнакск) по приказу командира бригады полковника Романа Демурчиева нанесла артиллерийский удар по позициям ВС РФ. В результате удара погибло 5 военнослужащих, 6 раненые».*

*тут і далі цитати російською мовою подаємо в оригіналі, пунктуація та граматика збережені

За даними журналіста, інцидент розслідують російські правоохоронці, а Роман Дємурчієв знаходиться під слідством.

Фото з VK

«Розгєроїти гєроя» російська пропаганда не в силі, тому злочин полковника Дємурчієва ретельно приховує. На всіх доступних інтернет-ресурсах інформацію про артобстріл власних позицій блокують «на основании требования Генеральной прокуратуры Российской Федерации от 25.04.2022 № 27-31-2022/Ид5587-22».

Низка приголомшливих поразок призвела до того, що бійці 136-ї бригади відмовляються воювати проти України:

«Если первое время, большинство шло на эйфории. Они были мотивированы. Были уверены в превосходстве своих сил над националистами. По итогу получилась страшная картина (…), – пише учасник одного з Telegram-чатів Буйнакську. – Как результат, после серьезных боевых столкновений много наших остались лежать на земле навсегда (…). Факт о том, что парни не хотят ехать в Украину, остается фактом».

«Все три летних месяца я провела на море. И мне не надоело»

У росії на полковника Дємурчієва чекає дружина Алєксандра та доньки Анастасія і Єлізавєта. Сім’я російського ката живе у Камишині Волгоградської області:

«Хотелось бы мне отменить расставания, но без расставаний ведь не было б встреч. И так уже 18 лет, провожаю, жду, встречаю», – підписала Алєксандра фото чоловіка у своєму Instagram.

Роман Дємурчієв, Ростов-на-Дону, 2020. Фото з Instagram дружини

Поки Дємурчієв чинить геноцид в Україні, його родина насолоджується життям: щоліта мігрує між Чорним і Азовським морями в окупованому Криму та Каспійським у Дагестані:

«Все три летних месяца я провела на море. И мне не надоело 😀. Менялись моря и города. Азовское, Каспийское, Чёрное – каждое море по-своему прекрасно и неповторимо!», – ділиться враженнями від минулорічної відпустки кохана загарбника.

Алєксандра Дємурчієва. Фото з її Instagram

Алєксандра найбільше любить фотографуватися і намагається здаватися розумною, але трапляються й конфузи:

«Мне всегда нравилось читать классику. А с годами ещё полюбила перечитывать школьную программу», – підписала вона світлину, на котрій позує зі збіркою Івана Франка українською мовою.

Алєксандра Дємурчієва. Фото з її Instagram

У той час, коли Роман Дємурчієв краде дитинство, оселі, батьків і життя в наших дітей, його дівчата відпочивають у Криму, вбираються у красиві сукні та позують у черговій фотосесії. Алєксандра цинічно пише у соцмережі:

«Мне очень хочется, чтобы родители понимали детство своих детей как краткий и ценный дар — время, когда можно быть с ними, заботиться, радовать, обнимать, слушать, быть для них охраной, создать запас «поцелуйчиков» на всю жизнь вперед».

Алєксандра, Анастасія та Єлізавєта Дємурчієви. Фото з Instagram

«Вставят в башку застежку от чемодана, и будет воевать дальше»

45-річний Роман Дємурчієв легендарний бойовий офіцер і напрочуд медійний персонаж. Зокрема, завдяки російським медіа нам вдалося відтворити всю його біографію.

Народився воєнний злочинець 30 серпня 1976 року у місті Казань, столиці республіки Татарстан. В його жилах тече порівну татарської та грецької крові.

Батько Романа Дємурчієва Гєрадот. Фото з Instagram батька

Мати Романа Демурчієва Свєтлана. Фото з Однокласників

Змалку він мріяв про військову кар’єру. Втім шлях до полковничих зірочок у нього був непростим. Після Казанського суворівського військового училища вступив до Рязанського вищого повітряно-десантного, але щось пішло не так.

На другому курсі він… вкрав з полігону патрони. Через це його виключили з училища та звільнили з армії. Іншого варіанту потрапити до війська, окрім, як стати «контрабасом», тобто контрактником, у Дємурчієва не лишалося.

У складі 104-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, нині 31-а окрема бригада, він потрапив на Першу чеченську. Хоча росія програла цю війну, Дємурчієв повернувся героєм: отримав орден «мужества», контузію, першу черепно-мозкову травму та поранення руки, тож Рязанське повітряно-десантне знову відкрило для нього двері.

Подружжя Демурчієвих у 2011 році. Фото з Однокласників

Після випуску, вже у званні лейтенанта та з бойовим досвідом, «Гєродот» знову пішов у бій. Якраз почалася Друга чеченська. На цій війні він «виріс» до командира розвідувального взводу 1-го батальйону 56-го гвардійського десантно-штурмового казачого полку та «засвітився» у низці сюжетів і документальних фільмів російського військового кореспондента Алєксандра Сладкова.

«Разведчик от Бога», говорив про нього Сладков.

«Гєродот», Чечня. Стоп-кадр з фільму «Гвардія. Нікто кромє нас»

Вже у 30 років майор Дємурчієв мав підполковничу посаду – командував 1-им десантно-штурмовим батальоном 56-го полку, що на той час дислокувався у місті Камишин Волгоградської області. У мирному Камишині під час бійки з місцевими мажорами комбат отримав другу черепно-мозкову травму. Бейсбольною битою йому проломили череп:

«Оживет, вставят в башку застежку от чемодана, и будет воевать дальше», – казали друзі Дємурчієва. І мали рацію.

Хоч у 56-му полку «Гєродот» служив до 2018 року – підполковник навіть виконував обов’язки його командира, – та штрафи за порушення правил дорожнього руху отримував на адресу військової частини у Камишині ще до 2019-го.

Роман Дємурчієв, Камишин, 2017. Фото з VK

Наступне призначення Дємурчієва «випливає» з його номера телефону, що підписаний в абонентів на кшталт «Демурчиев начштаба». «Гєродот» втретє поїхав до Чечні вже не воювати, а очолити штаб 42-ї гвардійської мотострілецької дивізії у селищі Ханкала. Посаду підтверджує його участь у створенні профільної групи ВКонтакті. За рік сторінка «заглохла», бо її ідейний надихач пішов з посади. Щоправда, недалеко – очолив з’єднання дивізії у місті Шалі.

Дружина Дємурчієва у його кабінеті, 2019. Фото з її Instagram

У 2019 році вже полковник Дємурчієв командував 70-м гвардійським мотострілецьким полком. До слова, сьогодні бійці цього формування массово відмовляються воювати в Україні, а «Гєродот» не відмовився. Чинити геноцид на нашій землі він повів мотострільців з Дагестану. 136-ою окремою гвардійською мотострілецькою бригадою він командує вже два роки.

Роман Дємурчієв, Буйнакськ, 2020. Фото з riadagestan.ru

Дружина не в захваті від служби коханого в ісламських республіках:

«Непривычно, в платье по пятки, руки, ноги закрыты (…). А вот пляж-это совсем интересно… Даже в закрытом спортивном купальнике я не знала где бы искупаться, чтоб не быть у них проституткой 😆🤣», – жаліється у своєму Instagram любителька пластичних хірургів, ботоксу та модних трендів.

Контакти окупанта та його родичів: 

У ВКонтакті: Роман Дємурчієв, донька Анастасія Дємурчієва, дружина Алєксандра Слюсарєва, теща Татьяна Слюсарєва

Instagram: батько Дємурчєв Гєрадот, дружина Алєксандра Дємурчієва, донька Анастасія, сестра дружини Ольга Комарова.

В Однокласниках: батько Гєрадот Дємурчєв, дружина Алєк сандра, сестра Алєксандри Ольга Слюсарєва (Комарова), її брат Алєксєй Слюсарєв, теща Татьяна Слюсарєва (Польшіна), мама Свєтлана Плошкіна (Власова).

Телефон Романа Дємурчієва +79880098765.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк. 

Мій тато льотчик