Мертвий окупант допоміг знайти його командира

23 Червня 2022

Алік Газієв (ліквідований) і Шаанака Біче-оол (праворуч). Фото з некрологу

18 червня у селі Хосрєх Кулінського району Дагестану поховали 29-річного Газієва Аліка Багаутіновіча, ліквідованого в Україні. Завдяки опублікованим до некрологу фото вдалося ідентифікувати його командира. Про це повідомляє Informnapalm з посиланням на дослідження свого засновника Іраклія Комахідзе.

Алік Газієв. Фото з некрологу

Молодший сержант Алік Газієв проходив службу в 1-му мінометному взводі 2-го батальйону 429-го мотострілецького полку 19-ї дивізії 58-ї армії рф, дислокованому у місті Владикавказ. Газієв перебував у зоні бойових дій з перших днів, і згідно з некрологом, який опублікували вчора у ВКонтакті, «брав участь у «визволенні» міст Маріуполь та Запоріжжя».

Газієва ліквідували 11 червня 2022 року у населеному пункті Гладке Запорізької області. Завдяки фотографіям із некрологу і вдалося знайти командира Шаанака Біче-оол, який народився 18 лютого 1994 року.

Біче-оол і Газієв по центру. Фото з некрологу

У серпні 2021 року Біче-оол фігурував в публікації як учасник проєкту «У кожній сім’ї не менше однієї дитини з вищою освітою».

«Я народився в місті Кизил у сім’ї простих робітників. Я старша дитина у сім’ї, у мене двоє молодших братів… Майстер спорту рф із вільної боротьби. Після закінчення технікуму, у 2013 році, пішов служити…», – розповідав він.

Шаанака Біче-оол в 2017 році, ще курсант. Фото із ВКонтакті

Після служби в армії працював охоронцем у комерційній організації, потім вступив до Військово-інженерного інституту Сибірського федерального університету, а станом на 2021 рік служив за контрактом у Владикавказі. На той момент – лейтенант, командир взводу управління 2 мінометної батареї 2 мотострілецького батальйону.