Майже 150 підприємств релокувались на Львівщину

27 Травня 2022

Фото умовне, agriteka.com

Від початку повномасштабного вторгнення росії у Львівську область релокувалось 147 підприємств, з них 88 вже розпочали роботу. Про це розповів керівник департаменту економічної політики Львівської ОВА Степан Куйбіда.

За його словами, найбільше підприємств, а це 20 і більше, представляють галузі легкої промисловості, машинобудування, торгівлі.

«За географічним розташуванням левова кількість релокованих підприємств у Львівському районі, їх тут більше сотні. Наступними йдуть Стрийський та Дрогобицький район», – зазначив він.

Серед успішних кейсів релокації ТОВ «Імекс Макс» – виробник дезінфекційних засобів, одне із перших підприємств, яке взяло участь у державній програмі релокації та перевезло свої виробничі потужності із Харкова у Львівську область. До війни у Харкові на підприємстві працювало приблизно 15 осіб, на Львівщину переїхало 6. Компанія планує наймати людей саме з Львівщини.

Також переїхала «Чорноморськ Буд Груп» – будівельна компанія із Одеси, яка планує розширити команду до 60 людей, промислова компанія «Пожмашина» – єдиний виробник великої спеціалізованої протипожежної техніки в Україні, який релокувався із Чернігівської області..

Загалом відділ інвестиційної політики опрацював вже 888 заявок на релокацію.

Нагадаємо, лідером із кількості релокованих бізнесів є Закарпаття. Область прийняла близько 45% від усіх релокованих компаній: загалом прибули 262 підприємства, 80 з них на стадії транспортування потужностей чи облаштовуються на новому місці, повідомляла Закарпатська ОВА.

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.