Правоохоронці викрили комерційний вантаж на 11 млн грн під виглядом гуманітарної допомоги

10 Травня 2022

Фото ілюстративне

Львівська обласна прокуратура разом із правоохоронцями затримала вантаж із новим одягом, який перевозили під виглядом гуманітарної допомоги. Загальна вартість товару становила 11 млн грн.

Під час обшуків у вантажівці та напівпричепі виявили 144 мішки із одягом та стільки ж мішків із взуттям. Це понад 3,5 тис. пар нового взуття різних марок, в тому числі відомих брендів.

Вилучений товар. Фото:Львівська обласна прокуратура

За попередніми даними, загальна вага вилученого товару понад 7,6 тонн. При цьому, в офіційних документах, і вага, і вид вантажу вказувались інші. Тому правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 3. ст 358 ККУ (підроблення документів за попередньою змовою групою осіб).

«В товарній накладній вказувались продукти, медикаменти, дитячі засоби гігієни, памперси. Цього всього не було. Натомість був одяг та взуття відомих брендів»,  ‒ розповів начальник відділу інформаційної політики прокуратури Данило Антощак.

Який саме одяг та взуття завозили, а також задекларовану вагу у прокуратурі не розголошують, оскільки це оперативні дані.

Зараз вантажівку вилучили, арешт на майно ще не накладений, але у прокуратурі повідомили, що це «питання часу» адже дозвіл має надати суд. Наразі основних фігурантів схеми ще не затримали. Слідчі дії тривають і з’ясовують, хто саме причетний до правопорушення. Особи, які перевозили вантаж були водіями, які лише отримали замовлення.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.