СБУ запустило два нових чат-бота для ідентифікації зрадників і мародерів

04 Травня 2022

фото ілюстративне

Служба безпеки України запустила два нових чат-бота в мережі Telegram для викриття зрадників та мародерів.

«З їхньою допомогою кожен громадянин зможе оперативно допомогти українській спецслужбі викрити злочинців», – йдеться в повідомленні спецслужби.

Інформацію про зрадників і колаборантів, які співпрацювали з окупантами, а також про інтернет-агентів, які «зливають» ворогу важливу інформацію або поширюють у соцмережах контент на підтримку загарбників можна подавати на чат-бот t.me/Traitor_Search_bot.

А для збору інформації про мародерів, які розкрадають чуже майно під час війни, можна писати на бот t.me/stop_marauder_ua_bot.

Всі ці дані будуть перевірені та розміщені на створеному СБУ сайті stopmarauder.com.ua. Дані будуть опрацьовані правоохоронними органами, щоб притягнути колаборантів, мародерів і ворожих агентів до відповідальності.

Нагадуємо також, що продовжує ефективно функціонувати чат-бот СБУ t.me/stop_russian_war_bot.  Завдяки йому спецслужби отримують тисячі повідомлень про дислокацію та переміщення ворога. Усі повідомлення користувачів додатково перевіряє СБУ перед тим, як передати в штаби військ. Нещодавно до нього додали можливість надсилати інформацію навіть за відсутності інтернету. Таку інформацію можна надіслати через спеціальний додаток Bachu.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.