СБУ затримала завербованого росіянами колишнього в’язня

29 Квітня 2022

Фото ілюстративне. Джерело: УНІАН

Контррозвідка Служби безпеки України затримала чоловіка, який мав намір  проводити розвідувально-підривну діяльність на користь ворога. Про це повідомляє пресслужба Управління СБУ у Львівській області.

Раніше громадянин України був засуджений за низку злочинів та відбував покарання на тимчасово окупованих територіях. Він отримав пропозицію від російських спецслужб про співпрацю, яка полягала у збиранні розвідувальних даних на території України.

За матеріалами слідства рецидивіст нібито сам попросив про перевід в українську колонію для відбування ще кількох місяців покарання. Таким чином він опинився на території підконтрольній українській владі.

Речниця УСБ України у Львівській області Роксолана Яворська у коментарі Суспільному повідомила, що 32-річний підозрюваний вийшов з української в’язниці наприкінці 2020 року. Упродовж року СБУ документувала його діяльність. За свої дії він не отримував винагороди.

Чоловікові повідомили про підозру у державній зраді за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке передбачене за цей злочин – 15 років позбавлення волі.

Загалом за час воєнного стану на Львівщині повідомили підозру чотирьом особам у державній зраді через їхню співпрацю з російськими спецслужбами.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.