Як Львів святкуватиме Великдень під час війни

21 Квітня 2022

Фото з сайту hotel-edem.lviv.ua

Цьогоріч у львівських храмах не відбуватимуться нічні богослужіння під час Великодня. Усі заходи в суботу, 23 квітня, завершаться до початку комендантської години і відповідно у неділю, 24 квітня, розпочнуться після 6 ранку. А замість традиційних масових святкувань в місті відбудуться локальні заходи. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту «Адміністрація міського голови» Євген Бойко.

Щоб уникнути великих скупчень людей, богослужіння розпочнуться з 19:00 23 квітня. Ввечері в суботу громадських транспорт курсуватиме майже до початку комендантської години. А в неділю вийде на маршрут після комендантської години, зокрема, трамваї та тролейбуси почнуть їздити з 6 ранку. Місто посилено патрулюватимуть, зокрема залучать Національну гвардію України.

Настоятелі храмів повідомлені про розташування найближчих укриттів та рекомендуватимуть вірянам перейти в них, якщо під час служби лунатимуть сирени. Водночас представники духовенства повідомляють, що забезпечать онлайн-трансляції богослужінь для тих, хто з міркувань безпеки залишиться вдома або перебуває за кордоном.

Цьогоріч не буде традиційних святкувань в Шевченківському гаю. Замість них міська рада обрала формат святкування у вигляді локальних заходів для вимушених переселенців. Майстер-класи з писанкарства та випікання пасок відбудуться в прихистках, які були організовані в місті. Також заходи проведуть в міських бібліотеках, палаці імені Гната Хоткевича, Львівському кіноцентрі, Львівському будинку органної та камерної музики. Окремі заходи проведе Українська академія лідерства та музей Михайла Грушевського.

У Львівській міській раді нагадують, що заборона на продаж міцного алкоголю на час Великодня залишається актуальною.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.