«Укрпошта» припинила продаж марки про «русскій воєнний корабль» у відділеннях

20 Квітня 2022

Черга за марками у львівському відділенні. Фото: Наші гроші. Львів

Генеральний виконавчий директор «Укрпошти» Ігор Смілянський повідомив, що поштовий оператор припинив продажі марок «Русскій воєнний корабль, іді …!» у своїх відділеннях.

Українці придбали вже 700 тис. цих марок, тобто за тиждень скупили 70% тиражу. Черги за марками були в багатьох містах України. Наприклад, у головному офісі «Укрпошти» у Львові щодня у чергах стояли кілька сотень людей.

Марка «Русскій воєнний корабль, іді …!». Зображення пошти

Ще 100 тис. марок будуть виділені на інтернет-магазин. Раніше усі онлайн-замовлення скасували (одне із них було на 38 тисяч марок). У четвер, 21 квітня, їх поновлять для тих, хто зробив замовлення раніше, але з обмеженням у два листи на одне замовлення (в одному листі – 6 марок). З п’ятниці інтернет-продаж запрацює для усіх бажаючих.

Частина тиражу буде використана для офіційних делегацій, музейних фондів, та по філателістичним абонементам. Також по одній марці зможе отримати кожен працівник «Укрпошти», а невелика частина буде виділена на підтримку маркетингових акцій з українськими виробниками та підприємцями.

В «Укрпошті» наголошували, що не підтримують аукціонів із продажів марок, оскільки не можуть відстежити, куди підуть зібрані гроші. Єдиний виняток ‒ аукціон на Prozorro.Sale, де продають 4 лоти. Стартова ціна кожного лоту 25 тис. грн, мінімальний крок ‒ 2,5 тис. грн. Аукціон завершиться 21 квітня.

«Укрпошта» продавати майки та світшоти із малюнком, який використали на марці (автором малюнку є львівський художник Boris Grosh). Частину коштів із продажу передаватимуть художнику, частину ‒ на підтримку ЗСУ. Зараз оператор закінчує підготовку роботи з вітчизняними виробниками та обіцяє почати приймати замовлення вже за декілька днів.

 

Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.