Важливі події Львова та області за 17 березня

17 Березня 2022

Фото: Роман Балук

  • У Львові з початку березня за порушення правил паркування оштрафували майже 3 тисячі водіїв на загальну суму 1,43 млн грн. У мерії кажуть, що кошти зі штрафів скеровують на перевезення вимушено переміщених українців і військових. Найбільше порушень фіксують у районі залізничного вокзалу, у центральній частині міста та в інших локаціях, де припарковані авто ускладнюють рух. За словами директора департаменту міської мобільності та інфраструктури ЛМР Олега Забарила, впродовж 1-16 березня у Львові на арешт-майданчик евакуювали 82 автомобілі, припарковані з порушенням правил дорожнього руху. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 720 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику. В мерії додають, що кількість автомобілів у Львові суттєво зросла, а «вулиці ширшими не стали», тому зараз працюють над способом розвантаження міста. 
  • У Львівській області 23 березня відбудуться земельні електронні аукціони з продажу прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення комунальної форми власності. Для оренди пропонують дев’ять ділянок різною площі у низці ОТГ області. Найдешевша стартова ціна оренди 4 тис. грн, найдорожча – 44 тис. грн. Детальна інформація  про пропоновані ділянки на сайті  ЛОВА. Кінцевий строк подання цінових пропозицій – 22 березня 2022 р. до 20:00 год.
  • З початку війни з Львівської області мобілізували понад 26 тисяч військовозобов’язаних жителів. Про це повідомив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький. Також у Львові майже дві тисячі чоловіків з інших областей стали на військовий облік. Сімсот з них вже захищають країну. Наразі на Львівщині триває додатковий набір у 103 окрему бригаду Сил територіальної оборони Збройних Сил України.
  • Львівські галеристи запрошують вимушених переселенців на безкоштовні екскурсії. Організатором ініціативи «Львів зустрічає» стала Асоціація галеристів за участю Львівської міської ради. Усі події будуть безкоштовними. Організатори прагнуть познайомити з містом та зменшити стрес в тих українців, які через війну були вимушені залишити дім та переїхати до Львова. Програма подій включає легкі ознайомчі прогулянки вулицями, парками та мистецькими просторами Львова, які проводитимуть засновники та працівники місцевих культурних інституцій. Вже є запланованими екскурсії з 18 по 22 березня. Детальний розклад та додаткова інформація на Facebook сторінці організаторів. 
  • У Львові облаштували 7 нових складів для збору та видачі гуманітарної допомоги, повідомив міський голова Львова Андрій садовий на своїй сторінці у Facebook. Відтепер отримати чи залишити гуманітарну допомогу можна на складах за адресами: Залізничний район — вул. Сигнівка, 1; Шевченківський район — вул. Замарстинівська, 71; Галицький район — вул. Ф. Ліста, 2; Сихівський район — вул. Сихівська, 14; Личаківський район — пл. Петрушевича, 2; Франківський район — вул. Чупринки, 71. На сьогодні найбільш необхідні речі це продукти довготривалого зберігання; медикаменти; спальники та каремати, а також постіль. Номер телефону волонтерського центру: +380 322 546 079.