Коротко про події дня у Львові та області – 2 березня

02 Березня 2022

Фото сьогоднішньої ситуації біля головного залізничного вокзалу у Львові, автор Андрій Білий

• Блокпостів на Львівщині настільки багато, що є проблеми з пересуванням по області. Тому Львівська обласна військова адміністрація звернулася до голів територіальних громад та військових адміністрацій для впорядкування блокпостів.
• Жовківська та Старосамбірська міські ради заборонили поселення чоловіків віком від 18 до 60 років без дозволу військового комісара. У Дрогобичі міська рада вчора також закликала не поселяти чоловіків віком від 18 до 60 років.
• Чоловіки віком від 18 до 60 років, які прибули на Львівщину у зв’язку з евакуацією із зони бойових дій та інших населених пунктів, повинні з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки у Львівській області для взяття на військовий облік.
• На в’їздах до Львова біля блокпостів облаштовують смуги для руху громадського транспорту і спецтехніки, яка забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України. Виокремлені смуги уже діють на в’їздах у місто на вулицях Стрийській, Городоцькій та Кульпарківській.
• Якщо ви підписані на вказані далі телеграм-канали, то відписуйтесь, бо це канали інформації окупантів: «Легитимный», «Резидент», «Картель», «Сплетница», «Чорний квартал», «Политический расклад», «Нетипичное Запорожье», «Тремпель Харьков», «Одесский фраер», «Днепр live», «Николаев live», «Херсон live».
• Волонтери компанії SoftServe запустили ініціативу з відслідковування ситуації на кордонах. Система працює завдяки повідомленням людей, які перетинають кордон і повідомляють про ситуацію на відповідному пункті пропуску.
• На спецрахунок, який Національний банк України відкрив для допомоги військовим, надійшло більше 6 млрд грн. Продовжуйте допомагати армії!
Матеріал підготовлено за підтримки New Democracy Fund. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію New Democracy Fund.