Ексначальник управління капбудівництва ЛМР уник криміналу через строки давності

22 Лютого 2022

Фото умовне, з сайту vp.donetsk.ua

Залізничний районний суд Львова закрив кримінальне провадження проти колишнього начальника управління капітального будівництва Львівської міської ради Петра Мурави через закінчення строків давності. Його підозрювали в службовій недбалості через ремонт доріг та тротуарів по вул. Виговського, що у Львові.

Джерело: ухвала суду від 15 лютого 2022 року.

Суд закрив справу без розгляду, оскільки закінчилися строки давності щодо притягнення Мурави до кримінальної відповідальності. Колишньому керівнику інкримінували ч. 1 ст. 367 (службова недбалість). На посаді начальника управління Мурава працював до весни 2019 року.

У 2018 році Залізнична районна адміністрація уклала договір, яким доручила фірмі «Родер» за 5,2 млн грн здійснити капітальний ремонт доріг та тротуарів на вул. Виговського (тротуар непарної сторони від вул. Городоцької до вул. Любінської).

Роботи планували завершити до кінця 2019 року. Технічний нагляд за об’єктом райдержадміністрація за 71 тис. грн довірила управлінню капітального будівництва ЛМР під керівництвом Петра Мурави.

За інформацією слідства, при здійсненні технічного нагляду від вересня до грудня 2018 року посадовець через недбалість не здійснив нагляд за своєчасним та якісним виконанням робіт, безоплатним виправленням з боку підрядника неякісної роботи. До того ж, він прийняв акти виконаних робіт, які мали порушення як от недостовірна інформація про обсяги виконаних робіт.

Таким чином на рахунок компанії «Родер» перерахували понад 5 млн грн за виконані роботи, з яких, як підозрювало слідство, 183 тис. грн становила переплата.

Обвинувальний акт проти ексначальника надійшов до суду, але Мурава подав клопотання про закриття кримінального провадження через закінчення строків давності, а тому суд вирішив звільнити його від відповідальності.

Виконавець робіт ТОВ «Родер» зареєстроване у Львові. Керує фірмою Михайло Козина, а власником є львів’янин Олександр Добоні. За останні два роки «Родер» не отримувало державних замовлень, натомість у 2018 році отримало підрядів на суму більше 7 млн грн.