Вісім кілометрів траси Київ-Чоп на Закарпатті відремонтують за понад 200 млн грн

11 Лютого 2022

Траса Київ-Чоп. Фото: САД

Служба автомобільних доріг у Закарпатській області уклала договір із ТОВ «ШБУ-77» на поточний середній ремонт дороги державного значення М-06 Київ-Чоп за 267 млн грн. Фірма позмагалась за ремонт доріг з улюбленцем «Укравтодору» ТОВ «Автомагістраль-Південь».

За угодою, підрядник має відремонтувати дорогу на ділянці км 752 км – км 760, приблизно між селищами Свалява та Чинадієво. Роботи плануються завершити до кінця 2022 року. У технічному завданні вказано, що крім асфальтобетонних та земельних робіт на дорозі планують ще відремонтувати чотири мости.

Єдиним конкурентом на торгах виступило одеське ТОВ «Автомагістраль-Південь», що є серед лідерів по підрядам від регіональних служб автодоріг «Укравтодору». «Автомагістраль-Південь» пропонувала здійснити ремонт дороги за 270 млн грн, тобто на 3 млн грн дорожче.

Про трасу

Міжнародна траса М-06 Київ – Чоп третя за довжиною в Україні, має протяжність 831 км. Нещодавно ми писали про ремонт однієї з ділянок (км 790 – км 811) цієї дороги за 909 млн грн. Підрядником також стало ТОВ «ШБУ-77», а реалізація ремонту здійснюється в рамках програмою президента «Велике будівництво».

Про підрядника

Товариство з обмеженою відповідальністю «ШБУ-77» зареєстроване 2017 року. Спочатку фірма була зареєстрована в Броварах, Київської області, а в кінці минулого року змінила юридичну адресу на Закарпатську область. Тепер фірма зареєстрована в Ужгороді. Власником компанії залишається Андрій Білоус, що прописаний у Броварському районі. Він також є власником закарпатського ТОВ «Закарпаття асфальт».

З даними порталу YouControl, з початку 2021 року «ШБУ-77» отримало державних замовлень на 19,1 млрд грн.