Керівник архітекторів Пустомит вийшов під заставу у 124 тисячі гривень

26 Січня 2022

Затримання Андрія Кудерського, 11 січня 2022 року. Фото: Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції

Галицький районний суд призначив запобіжний захід начальнику відділу архітектури, містобудування та земельних відносин Пустомитівської міської ради Андрієві Кудерському у вигляді тримання під вартою з можливістю застави у сумі 124 тис. грн. Про це стало відомо з ухвали, оприлюдненої в Єдиному державному реєстрі судових рішень 24 січня.

Нагадаємо, керівника відділу затримали 11 січня під час отримання хабара у сумі однієї тисячі доларів. За даними департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, за цю суму він обіцяв посприяти місцевому мешканцю «у безперешкодному виготовленні та затвердженні проєктної документації садового будинку для подальшої приватизації».

За матеріалами справи, він отримав хабар на задньому дворі міської ради 11 січня. Та пообіцяв не чинити перешкод у виготовленні та затвердженні проєктної документації. Під час оборудки його і було затримано «…у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України». Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

На думку судді, існує «обґрунтована підозра у вчиненні кримінального правопорушення», а тому інші запобіжні заходи щодо підозрюваного не можуть бути застосовані. Адже є ризик, що він може переховуватись від слідства, знищити докази або впливати на свідків.

З матеріалів справи також відомо, що Кудерського відсторонили від посади начальника відділу архітектури Пустомитівської міськради на два місяці – до 13 березня 2022 року.

Також на звернення «Наші гроші. Львів» у Галицькому суді повідомили, що Андрій Кудерський вже вийшов з-під варти. Заставу вніс наступного дня після оголошення ухвали, тобто 14 січня.

Впродовж двох місяців після внесення застави підозрюваний повинен приходити на допити, повідомляти про зміну місця проживання, не спілкуватись з фігурантами справи, а також здати закордонний паспорт.

У деклараціях за 2019 та 2020 рр. Андрій Кудерський декларує лише заробітну платню від Пустомитівської міської ради у сумах 232 тис. грн та 227 тис. грн.