Одесити розпиляли майже чверть мільйона від чернівецького центру здоров’я (уточнено)

14 Грудня 2021

Фото ілюстративне. Покриття для спортзалів. Джерело: akulaa.com.ua

Чернівецький обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» уклав договір на закупівлю матів татамі із ТОВ «Ева-Лайн». Сума договору становить майже 218,9 тис. грн, а позмагалась компанія із власним працівником.

За контрактом замовили 320 матів які мають площу по 1 м2  кожен. Компанія-переможець також є виробником товару. Мати зроблені з полімеру із спеціальним шаром для амортизації та поверхнею Anti-Slide, яка запобігає ковзанню. Такі мати застосовуються для занять із тхеквондо, карате, гімнастики.  Місце доставки ‒ Чернівці, вул. Університетська 50. За цією адресою знаходиться обласний центр фізичного здоров’я та низка інших установ обласної ради та адміністрації, але жодної спортивної секції.

Позмагались з «керівником»       

Під час закупівлі ТОВ «Ева-Лайн» змагалось лише з приватним підприємцем Дмитром Бистрицьким, який також зареєстрований у Чорноморську, як і фірма-переможець. Учасники не торгувались на аукціоні, а пропозиція підприємця була на 1,2 тис. грн дорожчою.

Дмитро Бистрицький втретє бере участь у публічних закупівлях і втретє не збирався перемагати, оскільки постійно змагається із ТОВ «Ева-Лайн» як технічний учасник.

Електронна скринька Бистрицького dimaevaline@gmail.com, а мобільний телефон ‒+380683652796 є контактним для покупок у «Ева-Лайн». А сам Бистрицький на сайті фірми вказаний «керівником».

Більше того, Дмитро Бистрицький вказаний як контактна особа ТОВ «Ева-Лайн» у цій закупівлі. А також навіть у власній ціновій пропозиції прямо пише, що представляє «Ева-Лайн».

Про постачальника

ТОВ «Ева-Лайн» зареєстровано у місті Чорноморськ (Одеська область). Його власниками є Владислав Славуцький та Геннадій Кравченко, а директором Северенчук Сергій. З початку 2021 року фірма отримала держзамовлень на 1 млн грн.

Згідно з сайтом компанії, у березні 2020р. «Ева-Лайн» офіційно стала учасником Всеукраїнської мережі Доброчесності та Комплаєнсу UNIC. Це бізнес-мережа, що має на меті просування етичного та прозорого ведення бізнесу. Учасники Мережі зобов’язуються дотримуватися певних етичних принципів, серед них: «діяти чесно та у відповідності до чинного законодавства» та «створити чіткі правила поведінки та політики нетерпимості до корупції».

На своєму сайті «Ева-Лайн» коментуючи подію вступу повідомляла, що «Надзвичайно раді отриманому статусу. Адже з моменту заснування компанії наша команда працює чесно, прозоро та неупереджено».

P.S. Після виходу новини, з нами сконтактували представники Всеукраїнської мережі Доброчесності та Комплаєнсу UNIC, та повідомили, що на час проведенян тендеру компанія «Ева-Лайн» вже не була учасником мережі.  Як пояснила PR-менеджер мережі, компанія була серед учасників UNIC лише з 22-го лютого  2020 по 22-ге лютого 2021 року.

 

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.