Підприємці з одного будинку позмагались за 180 тис. грн на рубки в парку

10 Грудня 2021

Фото парку: WWF-Україна

Національний природний парк «Зачарований край» на Закарпатті уклав договір на лісозаготівлю із приватним підприємцем Іваном Мікловичем. За свої послуги підприємець отримає 178,4 тис. грн, а позмагався на тендері він із тіткою дружини.

Згідно з договором, Іван Міклович має провести заготівлю 519 кубометрів лісу, тобто по 343 грн за м3. Роботи підрядник виконуватиме у Ільницькому та Підгірнянському лісництвах. Підприємець проведе підготовчі роботи на лісосіці, звалювання дерев та їхнє трелювання (вибіркові санітарні рубки).

Конкуренція з родичами

Окрім переможця участь у торгах взяла 73-річна підприємиця Гафія Добра. Під час аукціону учасники торгувались, але пропозиція Гафії Доброї була вищою на 658 грн.

У тендерних документах учасників є однакові дефекти сканування чи друку, що свідчить про те, що їх готували на одній техніці. А також у обох приватних підприємців спільна адреса проживання. Іван Міклович, як і Гафія Добра, проживають у одному будинку в селі Ільниця на вул. Борканюка.

Крім цього, у реєстрі підприємців Іван Міклович вказує як контактну електронну адресу yevhenia_onysko@i.ua (Євгенія Онисько). Цю ж скриньку він зазначає на закупівлі. А також Євгенія Онисько вказана контактною на тендерах Гафії Доброї.

У телефонній розмові Іван Міклович відповів, що спільне місце реєстрації пов’язане з тим, що він придбав цей будинок у Гафії Доброї. Він зазначив, що це тітка його дружини, але зараз за цією адресою вона не проживає. Також Міклович повідомив, що не знав, з ким буде змагатись на тендері, а щодо однакових дефектів на документах відповісти не може, оскільки цим займається його бухгалтер Євгенія Онисько.

У коментарі Євгенія Онисько відповіла, що дійсно надає послуги обом підприємцям, але не інформує їх про спільну участь у торгах. Вона підтвердила, що готувала документи для обох учасників.

Про підрядника

Як приватний підприємець Іван Міклович зареєстрований у 2004 році. З 2017-року Міклович отримав 17 держзамовлень на понад 2 млн грн, переважно від лісгоспів.