У лікарні збудують майданчик для гвинтокрилів за 20 мільйонів. Підрядник вже завищував ціни для аеропорту

07 Грудня 2021

Фото ілюстративне

КНК «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова» 23 листопада за результатами тендеру замовила ТОВ «Інтеграл сістемс» будівництво злітно-посадкового майданчику гвинтокрилів за 19,54 млн грн. Про це повідомляється на сайті публічних закупівель Prozorro.

Фірма збудує сам майданчик, встановить огорожу, ввідно-розподільчу шафу, дизель-генераторну установку, вертодромний маяк, проведе освітлення тощо.

Устаткування коштуватиме 8,28 млн грн, вартість матеріальних ресурсів обійдеться в 5,87 млн грн, зарплатня – 1,04 млн грн, прибуток закладено на рівні – 105 тис. грн. Як мінімум 11 млн грн на будівництво надійде з держбюджету.

Підрядник не опублікував ціни матеріалів та обладнання, що не дозволяє порівняти їх із ринком на предмет можливого завищення.

На торгах у переможця було три конкурента. Спочатку переможцем було визнано львівське ПП «Ромб +» Володимира Олійничка, Іванни Романів та Тетяни Семенко, яке запропонувало 18,35 млн грн. Після цього «Інтеграл сістемс» звернулося зі скаргою до Антимонопольного комітету. АМКУ погодилося, що були порушення. Зокрема, щодо документації відносно субпідрядників та кваліфікації робітників. В результаті замовник скасував перемогу ПП «Ромб +», виконавши рішення АМКУ.

Пропозиція ТОВ «Тернопільське управління механізації» Людмили Малько теж була меншою від «Інтеграл сістемс» – 19,47 млн грн. Але його пропозиція була відхилена, оскільки підприємство не надало частину необхідної інформації. Зокрема, про технічні, якісні та кількісні характеристики, забезпечення тендерної пропозиції.

Пропозиція ТОВ «Західбудпроект» була вищою від ТОВ «Інтеграл сістемс» і склала 19,56 млн грн. Очікувана вартість становила 19,57 млн грн.

Обухівська «Інтеграл Сістемс» належить директорці Олені Пшець із Києва. За даними системи YouControl, раніше співзасновником був Юрій Юревич. Колись частка Олени Пщець належала Михайлу Пшецю, а директором був Олег Шубенок.

У 2018-2021 роках переможець отримав підрядів на 731,22 млн грн. Зокрема у липні 2021 року він виграв підряд на реконструкцію радіозасобів навігації та посадки аеропорту «Рівне» за 98,02 млн грн, а у листопаді – на світлове обладнання аеропорту «Рівне» за 111,17 млн грн. Щодо останнього замовлення, то ТОВ «Інтеграл сістемс» завищило ціни на сталь.

Матеріал підготовлено в рамках проєкту IWPR за підтримки МЗС Норвегії. Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію IWPR та МЗС Норвегії.