Адмінбудинок біля Золочева відремонтували до оголошення тендеру на роботи

11 Листопада 2021

Приміщення адмінбудинку в селі Червоне, Золочівський район. 5 листопада 2021 р. Фото: Наші гроші. Львів

Золочівська міська рада намагалася провести торги на ремонт вже оновленої адміністративної будівлі. Тендер оголосили 28 жовтня цього року, а сам аукціон мав відбутися лише 16 листопада. Золочівська міська рада планувала відновити дах та утеплити фасад за 2 млн грн адмінбудівлі в селі Червоне. Тут розташований старостат, є пошта та сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

Детально читайте у нашому розслідуванні  «Ремонт на всю голову».

Як з’ясували  журналісти, станом на 5 листопада 2021 року будівлю вже майже оновили. Тут повністю замінили дах, а над фасадом ще продовжують працювати. При цьому староста села Леся Олексів не знала, який саме підрядник виконує роботи. У Золочівській міській раді також спочатку не знайшли часу прокоментувати ситуацію. А на наступний робочий день після нашого візиту, 8 листопада, тендер скасували через «неможливість усунення виявлених порушень».

Хто відремонтував будівлю до завершення тендеру, розповів редакції «НГ. Львів» Віталій Кравчук. Він поїхав оглянути об’єкт разом із підприємцем, який хотів змагатися за ремонт адмінбудинку. За його словами, це – компанія ТОВ «Техбудгруп», яка належить депутату Золочівської міської ради Василеві Кривуцькому.

Хоча в міській раді цієї інформації не підтвердили, але сам тендер готували для «потрібної компанії». В цьому впевнений голова «Центру громадського моніторингу та досліджень» Мирослав Сімка. Він перевірив тендерну документацію і виявив, що прописані вимоги могла б виконати тільки знайома для міськради фірма.

Натомість у відповіді на запит від «НГ. Львів» міський голова Золочева Ігор Гриньків вказав, що будівлю відремонтували орендарі, зокрема сервісний центр МВС. Однак так і не зміг пояснити, для чого тоді Золочівська міська рада оголошувала тендер на ці ремонтні роботи.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.