Як Чижик з Мамочкою «розпиляли» 600 тисяч від сільради Великого Березного

08 Листопада 2021

Великий Березний. Фото: Facebook

Відділ освіти Великоберезнянської селищної ради (Закарпатська область) підписав договір із приватним підприємцем Русланом Мамочкою на закупівлю шкільних меблів за 588 тис. грн. Торги підприємець виграв завдяки технічному учаснику.

За договором, для ліцею «Ерудит», що в смт. Великий Березний, придбали обладнання для кабінету географії вартістю 77 тис. грн та обладнання для STEM-кабінету за 510 тис. грн. Останній буде оснащений 3D- принтером, інтерактивною дошкою, вісьмома комп’ютерами, конструкторами для вивчення програмування та електроніки на основі комп’ютера Arduino.

Фіктивна конкуренція

Окрім переможця, участь у торгах взяла лише приватна підприємиця Руслана Чижик. Обидва учасники зареєстровані у Черкаській області. Під час аукціону ні Чижик, ні Мамочка не знижували свої цінові пропозиції. Таким чином економія на торгах становить 0,7% від суми закупівлі.

Руслана Чижик «конкурує» з Русланом Мамочкою вже вдруге. На цій закупівлі, як і попереднього разу,  Чижик не завантажила значну кількість необхідних документів. Серед них, зокрема, тендерну пропозицію. Натомість завантажила три довідки про захист довкілля та дві ‒ про незалучення субпідрядників.

Крім цього, у обох учасників виявились однакові за змістом та стилем оформлення документи, які замовник вимагав у довільні формі. Також у підприємців трапляються однакові помилки та особливості написання. Наприклад, виділення іменників з великої літери.

Про постачальника 

Приватний підприємець Руслан Мамочка зареєстрований у с. Литвинівка (Черкаська область). У 2019 році він шукав роботу логіста, а як ФОП почав працювати лише в серпні 2021р. З того часу отримав три бюджетні замовлення на 3 млн грн.