Фонд мера Золочева дасть своєму співзасновнику бюджетні кошти на відпочинкову зону

30 Вересня 2021

Парк "Здоров'я" в Золочеві (фото: Варіанти)

Благодійний фонд «Золочів відроджений» віддасть 465 тис. грн фірмі свого співзасновника за створення громадського простору в місті Золочеві на Львівщині. Відповідний договір благодійна організація підписала з ТОВ «Золочівагробуд».

Йдеться про другу чергу створення відпочинкової зони на Великому острові річки Млинівки. З цією ідеєю благодійна організація «Благодійний фонд «Золочів відроджений» перемогла на конкурсах проєктів місцевих ініціатив від Львівської обласної ради в 2020 та 2021 роках.

Загалом організація віддасть компанії «Золочівагробуд» за роботи на річці Млинівці 875 тис. грн. Власниками фірми в рівних долях є Михайло Круглик та співзасновник благодійного фонду «Золочів відроджений» − Йосип Барабаш. Він також є депутатом Золочівської міської ради, балотувався на місцевих виборах у жовтні 2020 року від партії «Громадянська позиція». Входить до комісії з земельних питань, екології, містобудування, архітектури та охорони історичного середовища міста.

А благодійний фонд «Золочів відроджений» Йосип Барабаш та ще шестеро учасників створили в 2015 році. Це − міський голова Золочева Ігор Гриньків, депутат Золочівської міської ради Олександр Тютін, отці Михайло Голдович та Володимир Легкий, громадський діяч Володимир Сивак та очільниця Золочівської центральної районної лікарні Ганна Самчкуашвілі. Серед основних напрямків діяльності організації – відродження галузі охорони здоров’я, культури, фізичного і духовного здоров’я молоді, реставрація міста.

Про створення простору

Перший договір на 410 тис. грн з компанією «Золочівагробуд» благодійна організація підписала без конкурсу в квітні 2020 року. Тоді на проєкт з обласного бюджету повинні були виділити 200 тис. грн.

Цього ж разу фонд провів тендер, де єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Будівельна компанія «Львів». Під час аукціону компанії змагалися між собою, і ціна конкурента була нижчою на 4,8 тис. грн. Однак його відхилили через невідповідність тендерній документації, наприклад компанія не надала календарний графік робіт із кінцевою датою виконання.

У документах Львівської обласної ради вказано, що цього року на проєкт з обласного бюджету мають виділити 249 тис. грн, ще 84 тис. грн – з коштів територіальної громади. До загальної вартості також входять спонсорські 100 тис. грн та 65 тис. грн фінансового внеску громади.

На Великому острові річки Млинівка ще минулого року зробили земельні роботи та побудували бетонний міст для заїзду комунальної техніки, розповів редакції «НГ. Львів» міський голова Золочева Ігор Гриньків. Цього року − завершать вирівнювання ґрунту, встановлять лавки, смітники, озеленять острів. Річка Млинівка проходить через місцевий парк «Здоров’я», який планують зробити об’єктом природно-заповідного фонду.

Про замовлення підрядника

Компанія «Золочівагробуд» ще раніше долучалася до впорядкування простору біля річки Млинівка. Наприклад, в квітні 2019 року на день громадських робіт фірма «під керівництвом Йосипа Барабаша» допомагала з впорядкуванням русла річки.

Протягом 2020-2021 років компанія «Золочівагробуд» отримала державних замовлень на 70,8 млн грн. Найбільший серед цих підрядів – будівництво школи за 51 млн грн в смт Гніздичів Стрийського району на Львівщині.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.