Львівське АТП №1 довірило ремонт двигунів на понад 7 млн грн механіку Думи

21 Вересня 2021

Фото з сайту АТП №1

Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 замовило послуги з ремонту двигунів вартістю 7,25 млн грн у підприємця Артема Жуніна, який вперше отримав перемогу у відкритих торгах.

До участі в тендері, окрім підприємця, зголосились ТОВ ТДС «Укрспецтехніка» і ТОВ «Сервіс Відень». Першу до аукціону не допустили, а пропозицію «Сервіс Відень» відхилили, бо фірма подала один із документів не за встановленою формою. А тому перемогла дісталась дорожчій пропозиції Артема Жуніна.

Це вже третій раз комунальне підприємство оголосило цю закупівлю, оскільки попередні два рази до оцінки допустили менше двох тендерних пропозицій. Так, перший раз єдиним конкурентом Жуніна був Мирон Кіраль, який не завантажив більшість потрібних документів, а їхні довідки були зроблені в одній програмі. Вдруге до аукціону із чотирьох учасників, в тому числі Кіраля, знову допустили лише Жуніна.

Для участі у цих відкритих торгах Жунін подав довідку про аналогічний досвід роботи, де вказав, що здійснював ремонт та техобслуговування автомобілів ТОВ «Львівське АТП-14631» у 2019 році.

Бенефіціаром фірми є Ігор Дума, екс-начальник Територіального управління Головавтотрансінспекції у Львівській області, який має бізнес із перевезень під торговою маркою «East west eurolines». А керівником компанії є Андрій Дума, депутат Львівської обласної ради від «Європейської солідарності».

Окрім того, що Жунін зареєстрований приватним підприємцем, він також керує ТОВ «Фалкон», яке контролює той же Ігор Дума.

Вірогідна змова на Пластовій

Підприємець Жунін як ФОП зареєстрований з 2019 року, з того часу один раз отримав мале замовлення за прямою угодою від Кінологічного навчального центру.

Окрім того, ще тричі брав участь в аукціонах Львівського комунального АТП №1 на інші послуги вартістю 680 тис. грн. Щоправда, не переміг. В цих трьох закупівлях він конкурував із підприємцем Назарієм Капицею. Успішною для замовника стала лише третя, бо перші дві відміняли через відхилення всіх пропозицій. Договір підписали із Капицею.

Як і в ситуації з підприємцем Кіралем, у Капиці документи були зроблені в такі самій програмі. Крім того, Капиця веде діяльність під назвою «Diesel Technologies Service», а Жунін – «EWE Bus Truck Service». Обидва СТО працюють на вул. Пластова, 10. Такою ж є юридична адреса ТОВ «Львівське АТП-14631».

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.