ВАРТА підтримала забудову «Львівської перо-пухової фабрики» своїм же кандидатом

16 Вересня 2021

Будівлі фабрики. Фото ЛМР

Депутати Львівської міськради сьогодні, 16 вересня, дозволили розробку змін до існуючого детального плану території, обмеженої вул. Липинського, вул. Промисловою, вул. Городницькою, вул. Бетховена.

Заявник, ТОВ «ЛьвівДевФакторі», хоче збудувати будівлі змішаного типу (із квартирами на верхніх поверхах) із багаторівневим паркінгом на території колишньої «Львівської перо-пухової фабрики» на вул. вул. Городницькій, 49.

Вхід до фабрики, Google Maps

Ділянки, на яких розташовані її будівлі, згідно з генпланом, є в промисловій зоні. А базове зонування також визначає їх як В-5 – тобто зону промислових підприємств і технологічних об’єктів та установок, де житло взагалі не можна будувати. Такою є ця територія і в детальному плані території, затвердженому в 2015 році.

Депутатка Вікторія Довжик пропонувала перенести це питання для консультацій із підприємцями суміжних ділянок, але її пропозицію не підтримали.

За розробку змін до детального плану проголосували депутати від ЄС, Голос, ВАРТА і Свобода.

Кандидат від «ВАРТА»

ТОВ «ЛьвівДевФакторі» створене в березні цього року. Власником і директором є Ярослав Рудюк. Він був помічником депутата ЛМР Валерія Веремчука у попередньому скликанні. А в 2020 році він і сам балотувався до міськради від ВАРТА, однак не пройшов. Натомість Валерій Веремчук пройшов вдруге і зараз входить до фракції партії «ВАРТА».

Скрін із сайту ВАРТА

Щодо Ярослава Рудюка, то у Facebook він вказав, що працює маркетологом в «Парус девелопмент». Адреса на сайті «Парус Девелопмент» на вул. Липинського в ЖК «Парус» повністю співпадає із адресою його «ЛьвівДевФакторі». Крім того, Наталія Рудюк вказана співзасновницею, інвестором та ідейним очільником «Парус Девелопмент».

Через місяць після створення «ЛьвівДевФакторі» стала власником будівель площею 2461 кв. м на вул. Городницькій, 49 у Львові. Ще 1321,8 кв. м фабрики тут володіє ТОВ «Санов».

 

Матеріал підготовлено за підтримки Інтерньюс Нетворк в рамках проєкту «Виробництво та популяризація журналістських розслідувань у Західній Україні». Матеріал відображає позицію редакції і не обов’язково відображає позицію Інтерньюс Нетворк.