Підприємці з однаковими телефонами поділили півтора мільйони від львівської спецшколи

06 Вересня 2021

Інтерактивна панель Promethean ActivPanel. Фото: ілюстративне. Джерело: Promethean

Підприємці Тетяна Марченкова та Роман Халапенко розіграли 1,4 млн грн на торгах з постачання шкільного обладнання для Львівської спеціальної школи №100.

Під час аукціону конкуренти не змагалися між собою, однак ціна Тетяни Марченкової була на 4,3 тис. грн дешевшою. Тому договір на постачання інтерактивної панелі та багатофункціонального пристрою підписали з нею.

Як свідчать документи, конкуренти використовують спільні номери телефонів та спільну адресу електронної пошти. Хоча підприємці зареєстровані за різними адресами, поштовою у своїх довідках вони вказують одну вулицю та один номер будинку в Києві. Обидва учасники орендують в ПП «Медсервіс-Партнер» офісні приміщення в цьому будинку по 49 м2 кожне за номерами №81 та №79.

Окрім того, на інших торгах Роман Халапенко у довідці про аналогічний досвід вказав співпрацю з підприємицею Тетяною Марченковою. Як вказано в документі, він уклав з нею угоду на постачання ноутбуків.

За результатами поточних торгів Львівська спеціальна школа №100 отримає 11 комплектів шкільної техніки. Дев’ять інтерактивних панелей Promethean ActivPanel коштують по 151 тис. грн з програмним забезпеченням, а два багатофункціональні пристрої Epson L3150 – по 8,5 тис. грн.

Про учасників

Тетяна Марченкова повторно зареєструвалася як підприємиця в червні цього року в Києві. Натомість її конкурент Роман Халапенко вперше зареєстрував свою діяльність в березні 2021 року в Миколаївській області.

За даними проєкту Clarity, учасники зустрічались на торгах дев’ять разів. В основному в завершених тендерах учасники не змагалися між собою, а Тетяна Марченкова перемагала. Протягом 2020-2021 років вона отримала державних замовлень на 4,4 млн грн, а її конкурент Роман Халапенко – 2,1 млн грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.