«Єврорегіон Карпати-Україна» замовили організацію форуму в своєї ексменеджерки

02 Вересня 2021

IV Форум місцевого розвитку, 2019 рік. Фото: "Джерела Трускавця"

Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» віддасть 537 тис. грн за організацію Форуму місцевого розвитку своїй експрацівниці Олені Гурській.

Черговий, V Форум місцевого розвитку пройде в місті Трускавець у Львівській області. Він триватиме протягом 2-3 вересня, тут будуть два тематичні блоки, виступи запрошених керівників та регіональних представників влади.

Приватна підприємиця Олена Гурської має розмістити 100 учасників форуму, забезпечити харчування 150 людей, функціонування двох презентаційних зон та двох конференц-залів.

При цьому, зазначено в технічному завданні, учасників повинні поселити в готелях Трускавця, які мають категорію не менше п’яти зірок. Харчування на форумі включає в себе обід, перерву на каву та фуршет в перший день форуму. На ньому будуть шість видів холодних закусок, чотири – гарячих закусок та п’ять видів десертів.

Нагадаємо, асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна» − створена у 2007 році організація, мета якої формувати політику розвитку Карпат. Очолює організацію голова Львівської обласної ради. Відповідно, на даний час головою правління асоціації є Ірина Гримак.

Для своїх

Переможниця тендеру на організацію форуму Олена Гурська не є стороннюю людиною для асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» — як вказано в одному з її резюме, протягом лютого-жовтня 2014 року вона була адміністративно-фінансовим асистентом Асоціації. Зокрема, підприємиця  готувала проміжні фінансові звіти в рамках мікропроєкту «Польща-Білорусь-Україна».

Окрім того, в квітні 2020 року Олена Гурська підписала 89-тисячний договір з асоціацією «Єврорегіон Карпати-Україна» на послуги фінансового менеджера проекту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

Сама ж Олена Гурська зареєстрована як підприємиця в 2013 році в місті Новий Розділ на Львівщині. За даними проєкту Clarity, вона почала отримувати державні замовлення з 2019 року. І з того часу підписала лише два договори на 208 тис. грн, без поточної угоди. Один із них – вже згаданий на послуги фінансового менеджера з асоціацією «Єврорегіон Карпати-України». Інший − на послуги бухгалтера за 118 тис. грн з Турківською районною радою.

Це не вперше асоціація «Єврорегіон Карпати-Україна» доручає організацію форумів дотичним до неї підприємцям. Минулого року 245-тисячний договір підписали зі своїм представником у Закарпатській області Василем Худинцем. Тоді він організував форум в межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку», також в Трускавці.

Про тендер

Конкурентами Олени Гурської на поточних торгах були ТОВ «Олл Тревел Груп» та підприємиця Наталія Миколайчук. Під час аукціону вони, на відміну від переможниці, знизили вартість своїх пропозицій, однак, їх відхилили через відсутність потрібних документів. Наприклад, компанія «Олл Тревел Груп» не надала довідку про захист довкілля, а конкурентка Наталія Миколайчук – засвідчений проєкт договору.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.