«Закарпаттяобленерго» візьме в лізинг два кросовера Toyota за понад 4 млн грн

20 Серпня 2021

Toyota Highlander, фото ілюстративне. Лдерело: Toyota.ua

ПАТ «Закарпаттяобленерго» за результатами відкритих торгів підписало договір фінансового лізингу із ТОВ «Лізингфінанс» на придбання двох автомобілів Toyota Highlander. Про це повідомляється на сайті електронних закупівель Prozorro.

Відповідно до договору, ціна одного автомобіля становить 1,4 млн грн. Загалом із лізинговим (кредитним) відшкодуванням одне авто обійдеться обленерго у 2,1 млн грн, тобто 4,3 млн грн за два.

За інформацією на офіційному сайті Toyota така автівка коштує від 1,3 млн грн. Замовник буде користуватися автомобілями та виплачувати кошти за них до 31 липня 2024 року, після чого зможе зареєструвати право власності. Кросовери укомплектовані системою безпеки Toyota Safety Sense, мають світлоїдні фари, круїз-контроль, систему панорамного огляду камерами тощо.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Лізингфінанс» зареєстроване 2007 року в Києві. Керує фірмою Володимир Головін, а власниками у рівних долях є Олександр Лебедєв та Олександр Смогоринський. Фірма не часто бере участь у державних закупівлях – з початку свого заснування вона отримала бюджетних замовлень на 9,8 млн грн.

Згідно з даними YouControl, «Закарпаттяобленерго» має у власності 191 одиницю транспорту, з яких майже 40 – 2020 і 2021 років випуску.