Фірма ексголови ЛОДА розіграла дрібний тендер на харчування футболістів з дружиною директора

06 Липня 2021

Фото: Footboom

Громадська організація «Міський футбольний клуб «Прикарпаття» (Івано-Франківськ) підписала договір із ТОВ «Футбольний клуб «Скала» на послуги з харчування під час навчально-тренувальних зборів у Моршині. Футбольний клуб сплатить за триразове харчування 37 осіб 98 тис. грн. Середня вартість одного дня кейтерінгу становитиме 7 тис. грн або 191 гривню з особи.

У техзавданні особливо зазначено, що не допускається використання продуктів з додаванням рослинних жирів, синтетичних барвників, підсолоджувачів та консервантів.

Як пояснили у клубі, закупівлю провели через Prozorro, оскільки це кошти місцевого бюджету. Клуб «Прикарпаття» отримує гроші через міську програму підтримки громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування. У програмі на 2015-2019 рр. «Прикарпаття» вже отримало 9 млн грн підтримки. А у програмі на 2020-2024 рр. передбачалось фінансування 24 спортивних закладів Івано-Франківська на 24 млн грн, серед яких і МФК «Прикарпаття». Станом на кінець 2020 року спортивні ГО одержали 21,3 млн грн.

Сумнівна конкуренція

Єдиною конкуренткою ТОВ «Футбольний клуб «Скала» на даному тендері була стала приватна підприємиця Уляна Левицька із пропозицією, яка дорівнювала очікуваній вартості і була на 1 тис. грн дорожчою від пропозиції переможця. Під час аукціону учасники не торгувались і не знижували цін.

Уляна Левицька ‒ дружина В’ячеслава Левицького, в минулому футболіста, а зараз директора ТОВ «Футбольний клуб Скала». Про це відомо з її документів, поданих на тендер. При цьому її чоловік та директор фірми –конкурента стверджує, що не знав, що змагатиметься за бюджетні кошти з дружиною.

«У мене цими питаннями займається бухгалтерка», – пояснив В’ячеслав  Левицький і заявив, що зі всіма питаннями варто звертатись до неї.

Графська вежа

Проте, як виявилось у бізнесі подружжя пов’язує не лише спільна домашня прописка, але й місце ведення господарської діяльності – обидва учасники на підтвердження матеріально-технічної бази подали однаковий перелік обладнання та договір оренди приміщення на вул. І. Франка, 27 у Моршині. Щоправда, в договорі з ТОВ «Футбольний клуб Скала» вказана оренда приміщення для розміщення спортзалу.

Договори оренди Уляна Левицька та директор «Скали» В’ячеслав Левинський  укладали із ТОВ «Графська вежа». Також «Скала» вказувала електронну адресу «grafska_vezha@ukr.net» як контактну на цій закупівлі.

Власниками «Графської вежі» є екс-голова Львівської ОДА Микола Кміть, теперішній депутат Львівської обласної ради від «ЄС» Всеволод Білас та його дружина Лідія Білас.

Микола Кміть і Всеволод Білас є також співвласниками ТОВ «Футбольний клуб Скала». З початку 2021 року ТОВ «Футбольний клуб Скала» отримав від ГО «Міський футбольний клуб «Прикарпаття» 11 контрактів на послуги оренди поля, харчування, прання форми та перевезення футболістів загальною вартістю 760 тис. грн.

 

Ця публікація стала можливою завдяки фінансовій підтримці Black Sea Trust, a Project of the German Marshall Fund of the United States. Думки, висловлені в цій публікації, не обов’язково представляють думку Black Sea Trust або його партнерів.