Фірма депутата місцевої ради отримає 54 млн грн на ремонт ужгородського аеропорту

19 Травня 2021

Фото: Європейська правда

Міжнародний аеропорт «Ужгород» заплатить за капітальний ремонт підприємству «Євроімекс-інвест» 55 млн грн. Йдеться про три угоди, які уклали 29 квітня, 4 та 12 травня через систему публічних закупівель Prozorro.

44 мільйони на стоянку

Сума найбільшої угоди – 44 млн грн. Їх витратять на капітальний ремонт покриття стоянки для повітряних суден.

Згідно з календарним графіком, вже на четвертий день після підписання угоди підрядник має завершити всі земельні, а до кінця травня – всі підготовчі роботи та облаштувати вирівнюючий шар. Покриття та аеродромні плити встановлять до кінця червня.

Фіналізують роботи нанесенням флуоресцентної розмітки. Кінцева дата завершення ремонту 15 липня 2021 року. Більшість бюджету цього проєкту піде на матеріали – це майже 32 млн грн, на транспорт та спецтехніку витратять ще 4 млн грн, на заробітну плату працівникам – 293 тис. грн.

1,7 млн грн на перон і 8,5 – на доріжку

Ремонт покриття перону в зоні терміналу обійдеться в 1,71 млн грн. Його також виконає підприємство «Євроімекс-інвест» у період до 15 липня. Ця закупівля відбулася тільки з другої спроби. Коли замовник оголосив про закупівлю в березні, на аукціон не з’явився жоден учасник.

Покриття доріжки для швидкого звільнення злітно-посадкової смуги (руліжної доріжки) компанія має відремонтувати до середини липня. Цей капітальний ремонт коштуватиме аеропорту «Ужгород» 8,5 млн грн.

Про переможця

У закупівлях «Євроімекс-інвест» конкурувало із ТОВ «ШБУ-77», причому у двох з них (більших) учасники не торгувалися і їхні первинні пропозиції залишилися незмінними.

Власниками компанії «Євроімекс-інвест» є депутат Рахівської міськради Юрій Сас та Федір Касинець. Останній є співвласником Воловецького колективного підприємства «Агрошляхбуд», одного з найбільших закарпатських підрядників з ремонтів доріг.

Компанія «Євроімекс-інвест» зареєстрована в грудні 2012 року в Ужгороді. За даними Clarity,підприємство отримало держзамовлень на понад 450 млн грн разом з поточними угодами від ужгородського аеропорту.

Найбільшим замовником для компанії є Великоберезнянська районна державна адміністрація, з якою «Євроімекс-інвест» підписало десять договорів на 123 млн грн.

Про роботу аеропорту

Попри ремонтні роботи аеропорт розпочне роботу вже в червні. У березні 2021 року український уряд схвалив угоду між Україною та Словаччиною про умови використання частини повітряного простору Словаччини.  Аеропорт «Ужгород» розташований поблизу державного кордону, тому щоразу літаки, які здійснюють зліт чи посадку, заходять у повітряний простір сусідньої держави.