Затриманому поліцейському призначили майже 182 тис. грн застави

17 Травня 2021

Фото: ДБР

Слідчий суддя Личаківського районного суду Львова призначив старшому дільничному офіцеру відділу поліції № 1 Львівського районного управління поліції Андрію Набоку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення 181,6 тис. грн застави.

Джерело: ухвала судді Григорія Жовніра від 7 травня 2021 року.

Дільничний підозрюється в тому, що вимагав 3000 дол. за вплив на прокурорів та суддю Залізничного районного суду Львова.

За ці кошти, за даними Державного бюро розслідувань, він пообіцяв обвинуваченому перекваліфікувати його справу про грабіж на іншу, більш «легку» статтю у кримінальному провадженні № 12018140060001883, а також змінити йому запобіжний захід: із тримання під вартою на інший, не пов`язаний із позбавленням волі.

Фото: ДБР

Слідчий та прокурор просили суддя про 1,5 млн грн застави, зокрема й через те, що підозрюваний є представником правоохоронного органу, обвинувачується у вчинені тяжкого злочину, за який передбачено безальтернативне покарання у виді позбавлення волі.

Натомість Андрій Набок розповів суду, що під час затримання до нього застосували фізичне насильство (його захисник надав суду документи про судово-медичне обстеження) і просив суд врахувати його майновий стан.

Згідно з його декларацією за минулий рік, він показав майже 272 тис. грн зарплати в поліції і 1,4 тис. грн виплати учасникам бойових, а його дружина 10 тис. грн соцдопомоги. Сім’я також вказала 100 тис. грн готівки, будинок в Городку і три земельні ділянки. Автомобілів в декларації не вказано. Гроші він отримував в Volkswagen Passat B7, який був припаркований поблизу дільничного пункту відділу поліції № 1, однак в ухвалі не вказано, хто ним користувався.

Суд врахував матеріальний стан підозрюваного і призначив лише 181,6 тис. грн застави. Крім того, він зобов`язав Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, дослідити факти щодо порушення вимог законодавства під час затримання поліцейського.

11 травня суд також відсторонив поліцейського від посади на два місяці.