У Хустському районі добудують школу з ліфтом за 30 млн грн

12 Травня 2021

Фото "Закарпаття Онлайн"

Управління освіти Хустської міської ради на Закарпатті 5 травня підписало договір із ТОВ «Карпат – груп» на будівництво додаткових корпусів для Рокосівської школи за 29,95 млн грн.

Технічним завданням передбачено, що компанія-переможець збудує три навчальні корпуси, в одному з яких передбачено ліфт, проведе всі комунікації та забезпечить необхідні меблі. Окрім навчальних корпусів, підрядник побудує котельню та проведе озеленення території.

Згідно з угодою та календарним планом, підрядник добудує корпуси до кінця 2022 року. На 2021 рік передбачено лише 1 млн грн фінансування, а решту — 28,9 млн грн будуть освоєні наступного року.

ТОВ «Карпат – груп» витратить на зарплати працівникам 5,26 млн грн, що становить 17,5% від суми закупівлі, та отримає 1,23 млн грн прибутку (4,1% від контракту).

Про тендер

Єдиним конкурентом на торгах виступило ТОВ «Холдингова компанія «Квадратний метр» пропозиція якого була на 1,1 млн грн дешевшою. Проте тендерний комітет відхилив учасника, оскільки фірма не надала розрахунки до кошторису, а також низку кваліфікаційних документів та завантажила застарілі довідки.

Будівництво цієї школи також здійснюється, зокрема, за кошти Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР), вона зазначена у розпорядженні Кабміну серед проєктів регіонального розвитку.

Загалом у Фонді на 2021 рік передбачено 4,5 млрд гривень. Закарпатська область отримає 155 млн грн, серед яких 10,5 млн грн на Рокосівську школу. Хоча як зазначав Анатолій Полосков – голова Закарпатської ОДА, у області розраховували на 355 млн грн.

ТОВ «Карпат – груп» зареєстровано у селі Боронява, Хустського району. Власником підприємства є Павло Паліюк. З початку 2020 року, компанія отримала 21 держзамовлення на 102 млн грн.